Policija je objavila detalje

Mladići (24 i 26) pijani sjeli za volan i uzrokovali prometne nesreće u kojima su stradale četiri osobe

Objavljeno: 27.02.2023. zagorjeinternational

Policija je objavila detalje i uzroke prometnih nesreća koje su se dogodile na prometnicama Zagorja. Naime, prometne nesreće su uzrokovali pijani vozači, a u nastavku možete saznati detalje.

U nedjelju oko 9 sati u Jarku Habekovom došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, a do prometne nesreće je došlo kada je 24-godišnji vozač osobnog vozila oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu kojim je upravljao 66-godišnji vozač te je došlo do sudara. U prometnoj nesreći putnica (64) koja se nalazila u vozilu zadobila je lakše tjelesne ozljede.

Utvrđeno je kako je 24-godišnjak koji je skrivio nesreću upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,96 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta pa je uhićen i protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 780 eura i kaznom zatvora do 90 dana.

U subotu oko 6 sati, u prometnoj nesreći do koje je došlo u Andraševcu na DC14, tri osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede. Do prometne nesreće došlo jer se 26-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,45 promila, nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na prometnu traku namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera te pritom udario u osobno vozilo kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin sa kojim se u vozilu prevozio i putnik 72-godišnjak. Vozilom Hitne medicinske pomoći 26-godišnjak, 51-godišnjak i 72-godišnjak prevezeni su u Opću bolnicu Zabok gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Za navedeni prekršaj 26-godišnjaku slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenih prekršaja s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 950 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba