Svaki ponedjeljak sve "deblja" policijska izvješća

Uhvaćeni frendovi s “maricom” i gljivama, a za volan su sjela 22 “mortusa”

Objavljeno: 27.02.2023. zagorjeinternational

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske su tijekom ovog vikenda izuzevši prometne nesreće s ozlijeđenim osobama gdje su vozači upravljali vozilima pod utjecajem alkohola zatekli 22 alkoholizirana vozača, od njih ukupno 24. Osam je vozača zatečeno s više od 1,50 promila alkohola u organizmu, četiri vozača su odbila testiranja, dva na droge, a dva na alkohol. Ukupan broj prekršaja na krapinsko-zagorskom području je 103.

Izdvajamo kako je tijekom nadzora prometa u Svetom križu na DC 205, u petak oko 20 sati zaustavljen 20-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom te s njim u vozilu putnici 19-godišnjak i 20-godišnjak. Daljnjim nadzorom policijskih službenika utvrđeno je kako je 20-godišnji vozač pozitivan na THC te je dragovoljno predao 0,24 grama marihuane. Nadalje, putnici, 19-godišnjak je potom dragovoljno predao 47 grama marihuane, a 20-godišnjak 1,26 grama gljiva Psilocybe-dostavljenih na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”. Protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga s predloženom novčanom kaznom od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Dok protiv putnika slijedi podnošenje optužnog prijedloga s predloženom novčanom kaznom od 660 eura za svakog i svakome od njih prijeti do 90 dana zatvora.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je također u petak oko 20 sati u Zlatar Bistrici kod 48-godišnjeg vozača od 2,17 promila. Vozač je također upravljao vozilom za vrijeme isteka prometne dozvole pa protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga, a predložena novčana kazna je u iznosu od 1.580 eura te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Vozač je zadržan pritvoru do otrježnjenja.

Nadalje, u Gornjem Kraljevcu, oko 11.30 sati u petak zaustavljen je 60-godišnji vozač koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava i kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Vozač je uhićen i zbog počinjenih prekršaja slijedi podnošenje optužnog prijedloga, a predložena je zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci i kazna od 30 dana zatvora.

U Velikom Trgovišću, isto tako u petak oko 21 sat, zaustavljen je 54-godišnji vozač koji je upravljao vozilom s 1,97 promila alkohola u organizmu. Protiv njega pak slijedi podnošenje optužnog prijedloga s predloženom novčanom kaznom od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Zatim, u Bedekovčini, oko 22 sata, zaustavljen je 45-godišnji vozač s 1,90 promila alkohola u organizmu. Protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga s predloženom novčanom kaznom od 1.300 eura i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

U Mirkovcu, oko 23,50 sati, 24-godišnji vozač, državljanin Slovenije, zatečen pod utjecajem od 1,43 promila alkohola u organizmu. Protiv vozača podnesen obavezni prekršajni nalog s kaznom od 660 eura i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Vozači zaustavljeni u Velikom Trgovišću, Mirkovcu i Bedekovčini privedeni su.

Pijan je sjeo za volan i 57-godišnjak kojem je istekao rok važenja prometne dozvole, a napuhao je 1,76 promila za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta. Zaustavljen je u Mirkovcu oko ponoći 24. veljače pa su ga i uhitili. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga s predloženom novčanom kaznom od 6.259 eura i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 15 mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba