Hrvatska se opet ujedinila

MALENA LAVA PUTUJE U AMERIKU: U svega 25 dana prikupljeno 2,4 milijuna eura  

Objavljeno: 27.02.2023. zagorjeinternational

Malena djevojčica Lava (2) ujedinila je cijelu zemlju, a mi smo kao narod još jednom pokazali da nam nema ravnih kada je u pitanju zajedništvo. U svega 25 dana, prikupljeno je 2,4 milijuna eura za genski lijek ‘Zolgensma’ koji je malenoj djevojčici potreban u borbi sa spinalnom mišićnom atrofijom.

– Pobijedili smo! I hvala vam dva milijuna i četiristo tisuća puta! Bez vas ovo ne bi bilo moguće – napisala je na Facebook profilu Petra Petrušić, majka malene Lave.

– Sve što sam potiskivala sve ovo vrijeme, sada je izašlo na površinu. Da, rasplakala sam se, dirnuta sam, presretna sam! Pobijedili smo državu, sustav, pravilnik, zle komentara, nedostižne ciljeve. Humanitarna akcija je i službeno završila i još jednom hvala od srca baš, ali baš svima – ispričala je majka Petra za 24sata.

Podsjetimo, iako lijek ‘Zolgensma’ postoji u Hrvatskoj i premda je proizvođač istaknuo da ga mogu primiti djeca s 2 i 3 kopije gena, hrvatski liječnici procijenili su da Lava na njega nema pravo. Nakon uzaludne borbe s birokracijom i loptanjem od institucije do institucije, Lavini roditelji Petra (28) i Petar (30) prije 25 dana su pokrenuli veliku humanitarnu akciju da se prikupi 2,4 milijuna eura kako bi ga Lava mogla primiti 3. svibnja u bolnici UCLA u Los Angelesu. Petrušići su molili KBC Zagreb da im dopuste da lijek sami kupe i da ga apliciraju u njihovoj bolnici gdje se djevojčica liječi, no bolnica je to odbila. I zato Petrušići s Lavom moraju u SAD.

– Nadam se da će po povratku iz Los Angelesa Lava svojim nogicama kročiti na hrvatsko tlo – rekla je mama Petra i još jednom zahvalila svima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba