Pet osoba zadobilo je ozljede!

Čak 12 prometnih nesreća tijekom vikenda u Zagorju, krivci uglavnom pijani vozači

Objavljeno: 27.02.2023.

Zagorski policajci tijekom vikenda obavili su očevide 12 prometnih nesreća od kojih su tri bile s ozlijeđenim osobama, a njih devet bilo je s materijalnom štetom.

Jedna od prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama dogodila se u Andraševcu na DC14 zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake. U toj nesreći tri su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, a vozač koji je skrivio tu nesreću upravljao je vozilom s 1,45 promila alkohola u organizmu.

Druga prometna nesreća dogodila se u Jarku Habekovom u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, a do prometne nesreće je došlo zbog oduzimanja prednosti prolaska. Vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću upravljao je vozilom s 1,96 promila alkohola u organizmu, a upravljao je vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.

Do prometne nesreće u Donjoj Stubici je pak došlo zbog ne zaustavljanja vozila ispred prijelaza preko željezničke pruge, a tom je prilikom jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.  

Devet prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom, a dogodile su se u Donjoj Stubici, Zaboku, Velikoj Horvatskoj, Oroslavju, Velikoj Vesi, Budinščini, Vrankovcu i dvije u Klenovcu Humskom. Uzroci tih prometnih nesreća bili su držanje vozila preblizu desnom rubu kolnika, neprilagođena brzina, ne kretanje vozilom uz desni rub kolnika, ne držanje vozila sredinom obilježene prometne trake, oduzimanje prednosti prolaska i nepropisne radnje vozilom.  

I u navedenim prometnim nesrećama sudjelovali su vozači pod utjecajem alkohola i to u Vrankovcu vozač s 0,58 promila, Klenovcu Humskom vozač s 1,01 promila, u Oroslavju vozač s 1,60 promila i u Velikoj Vesi vozač s 1,65 promila.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba