Zagorje posjetio glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih RH

“Društvo mora osvijestiti da je djelovanje mladih sada bitnije nego ikada”

Objavljeno: 25.02.2023. AB

Župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek održali su radni sastanak s glavnim tajnikom Koordinacije županijskih savjeta mladih RH, Marijem Rajičem.
Rajič je izrazio zadovoljstvo održanim sastankom te najavio nastavak obilaska hrvatskih županija.

– I u ovom sam posjetu upoznat s primjerima dobre prakse u radu s mladima i od strane Savjeta mladih. Svi jednostavno moramo biti svjesni da je djelovanje mladih sada bitnije nego ikada prije te svi zajedno moramo naglasak staviti na njihovu veću uključenost, što nije nikakva floskula nego jasna realnost – istaknuo je Rajič te najavio održavanje konferencije “Sadašnjost, a ne budućnost”, koja će u Zagrebu 14. ožujka okupiti sve relevantne sudionike uključene u procese donošenja javnih politika za mlade.
Župan Kolar istaknuo je da u formiranju županijske politike za mlade sudjeluju Županijski savjet mladih i brojne udruge mladih te je istaknuo da su oni i dio procesa donošenja odluka i u ostalim područjima.

– Želimo aktivirati mlade ljude da se uključe u život svoje zajednice, da sami procijene što bi trebalo promijeniti ili poboljšati te da osmisle i ponude odgovarajuća rješenja – kazao je nakon sastanka župan Kolar, dok je zamjenica župana Jasna Petek istaknula kako Županija ima dugogodišnju praksu rada s mladima i za mlade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba