Ugovor potpisali dopročelnik Capar i župan Kolar

Krapinsko – zagorska županija dodijelila 7960 eura za rad Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Zlatar Bistrica

Objavljeno: 20.02.2023. zagorjeinternational

Dopročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Zlatar Bistrica Nenad Capar i župan Željko Kolar potpisali su ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za financiranje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Zlatar Bistrica u 2023. godini.

Županija će ovim ugovorom Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Stanici Zlatar Bistrica dodijeliti 7960 eura za financiranje djelatnosti u ovoj godini, a kako je pritom istaknuo dopročelnik Capar, ova će sredstva omogućiti kvalitetniji i sigurniji rad i djelovanje Stanice te su ujedno i jamstvo da će i ove godine u potpunosti odraditi sve zadaće. 

– U ime stanice Zlatar Bistrica zahvaljujem Županiji i županu na financijskoj potpori za redovnu djelatnost. Napominjem da ovakva podrška Županije kontinuirano traje od samog osnutka stanice HGSS-a na području Krapinsko – zagorske županije, dakle već desetu godinu. Također, želim zahvaliti i za dodatnu financijsku potporu u izgradnji našeg objekta u Zlatar Bistrici, koja traje od polaganja kamena temeljca 2018., do danas, kada je objekt u potpunosti završen – poručio je dopročelnik Capar.

Župan Kolar istaknuo je kako su hitne službe na području županije dobro opremljene i obučene te da će reagirati u najkraćem mogućem roku. 

– Kada govorimo o HGSS-u uvijek ističemo da se ovdje radi o ljudima koji svoju djelatnost obavljaju volonterski, ali je kvaliteta njihova rada na razini profesionalaca. O tome nam jasno govori nepodijeljeno visoko mišljenje javnosti te činjenica da je bez njih nemoguće uopće i zamisliti funkcioniranje sustava spašavanja u Hrvatskoj. Vrhunski ljudi, fantastično uvježbani i odlično opremljeni, moralno čvrsto te naravno izuzetno motivirani – poručio je župan Kolar te zahvalio svim članicama i članovima Hrvatske gorske službe spašavanja što kontinuirano odvajaju svoje slobodno vrijeme te svoju stručnost i vještine nesebično koriste za dobro čitave zajednice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba