Važna obavijest za stanovnike Velikog Trgovišća

Kreću radovi iz programa preventivne, redovne i izvanredne obrane od poplave – osigurajte međne oznake parcela

Objavljeno: 18.02.2023. zagorjeinternational

Iz Hrvatskih voda obavještavaju o početku radova iz programa preventivne, redovne i izvanredne obrane od poplave na branjenom području 12 u općini Veliko Trgovišće, i to na lokacijama:   

  • Kanal Mrzlo Polje, Mrzlo Polje 5a kod k.č. br. 1359 do 1718/2 k. o. Dubrovčan, Mrzlo Polje 1 +400 – 1+900, s početkom radova sredinom veljače.   
  • Klaonički potok – pritoka, Veliko Trgovišće u km 4+600 L=200m; od k. č. 789/6 do k. č. 802/14 k. o.  Strmec, planirani radovi započinju početkom rujna, na obje lokacije izvodit će se uklanjanje naplavina iz vodotoka.   

U dokumentu iz Hrvatskih voda objavljenom na stranicama Općine Veliko Trgovišće upozoravaju građane koji su vlasnici odnosno posjednici zemljišta u zoni radova, da na vrijeme osiguraju međne oznake parcela koje bi mogle biti uništene pri izvođenju radova. Napominju, ako vlasnici zemljišta ne osiguraju međe, a iste se uništile prilikom obavljanja radova, uspostavljanje međe morat će obaviti o svome trošku. Također se moli građane da prije predviđenih radova ne obrađuju zemljište kako bi radove obavili u predviđenom roku.  

Također, početak košnje trave na vodotocima planira se 25. travnja za prvu košnju dok se početak druge košnje planira za 15. kolovoza te će obje trajati tri mjeseca.     

Moguća su odstupanja od planiranih početaka radova otprilike 15 dana zbog nepredviđenih vremenskih uvjeta.  

Ovu priliku su iz Hrvatskih voda iskoristili i kako bi skrenuli pozornost na sanaciju propusta na lokacijama koje su javna vodna dobra. Naime, propusti građeni bez adekvatnog akta građenja su neadekvatni za količinu vode koja protječe kroz njih i samim time stvaraju ugrozu i materijalnu štetu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba