Društveni život vraća se u Vinicu

Izabrano novo vodstvo Lovačke udruge “Opeka”, održana “Vinička večer komedijašuv”, a veselo je bilo i vrtićancima za Valentinovo 

Objavljeno: 18.02.2023. zagorjeinternational

Društveni život općine Vinica se vraća u punom jeku, a zbog te je činjenice zadovoljan i načelnik Branimir Štimec koji ističe da općina Vinica svakim danom postaje sve ugodnije mjesto za život.  

Proteklog je vikenda održana izborna skupština Lovačke udruge “Opeka“ na kojoj su izabrani novi članovi Izvršnog i Nadzornog odbora te članovi Stegovne komisije. Izvršni odbor čine predsjednik Tomislav Hrženjak, zamjenik predsjednika Krunoslav Peharda, Tihomir Rožmarić, Zvonko Rožmarić i Marijan Obelić. Nadzorni odbor čine Jurica Rožmarić, Nenad Prešovar i Marijan Klaus, dok Stegovni sud čine Miljenko Kolednjak, Stjepan Tomašec i Ivan Kovačić. 

U nedjelju je, u velikoj dvorani Općine u Marčanu, pod organizacijom Kulturno umjetničkog društva ‘Vinica’ te pokroviteljstvom Općine, uspješno održana deveta po redu “Vinička večer komedijašuv”.  

Nakon stanke od dvije godine, viničku publiku do suza su nasmijali glumci amateri, koji su uprizorili svakidašnje brige i probleme na svojstven i humorističan način. Nastupile su tri dramske družine i to  “KA TE BRIGA MI” – dramska družina KUD-a Petrijanec koji su izveli predstavu “Gdje je Ljubica”, dramska družina KUD-a “LEPOGLAVSKI PUŠLEK” s predstavom“Plot” te dramska družina udruge žena “Preslica” Sračinec s predstavom “Babica se zdigla”. “Vinička večer kumedijašuv” postala je tradicija kazališnog amaterizma u Vinici koju podržava velik broj mještana.

Nadalje, u Dječjem vrtiću Vinica, su na dan zaljubljenih pripremljene različite aktivnosti i igre u duhu prijateljstva, a djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama proslavila Valentinovo. Glavni događaj bio je odlazak u viničku tradicijsku kuću u kojoj su djeca uživala plešući u paru s balonom i tražeći poklone koje su im ostavile ptičice. 

Odgojiteljice su im, pričajući priču “Ptičja ženidba”, te objašnjavajući kako se nekad vjerovalo da se na taj dan ptičeki žene i da djeci ostavljaju darove – zebice, pokušavale dočarati tradicijske običaje viničkog kraja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba