U 82. godini

Umrla glumica Raquel Welch, seks simbol 60-tih

Objavljeno: 16.02.2023. zagorjeinternational

Nakon kratke bolesti, u 82. godini života je preminula poznata glumica Raquel Welch, javljaju strani mediji. 

Welch se proslavila ulogama iz 1960-ih u filmovima ‘Fantastic Voyage’ i ‘Milijun godina prije Krista’, brzo postavši jedna od najtraženijih zvijezda u industriji. 

Njezina obitelj potvrdila je tragičnu vijest za TMZ. Raquel je osvojila Zlatni globus za najbolju glumicu u filmu ‘Tri mušketira’ iz 1974. Godine – prenosi Index. 

Rođena kao Jo Raquel Tejada 5. rujna 1940. u Chicagu. Bila je prvo dijete Armanda Carlosa Tejade Urquiza i Josephine Sarah Hall. Od malena je željela postati glumica, u potrazi za glumačkom karijerom, Welch je upisala San Diego State College, a sljedeće se godine udala za svoju ljubav iz srednje škole, Jamesa Welcha.  

Njezina prva istaknuta uloga bila je u filmu ‘A Swingin’ Summer’ iz 1965. Iste godine osvojila je ‘Deb Star’, dok je njezina fotografija u časopisu Life pod nazivom “Kraj velike djevojačke suše!” podigla veliku prašinu. 

Voditelji studija govorili su o promjeni njezinog imena u Debbie. Mislili su da će Raquel biti teško izgovoriti. Odbila je njihov zahtjev. Željela je svoje pravo ime, pa je ostala Raquel Welch. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba