Policija je objavila prijedlog kazne

Vozio pijan, bez vozačke i zabio se u auto kojim je upravljala 28-godišnjakinja

Objavljeno: 13.02.2023.

Gotovo sto prekršaja u prometu proteklog je vikenda zabilježeno na prometnicama Krapinsko – zagorske županije. Tako su policajci evidentirali 33 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i 38 ostalih prekršaja u prometu.

Za izdvojiti je najveća očitana koncentracija alkohola koja je utvrđena protekle subote oko 17,30 sati u Andraševcu kod 31-godišnjeg vozača koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je 28-godišnjakinja zadobila lakše tjelesne ozljede. Dotični je, naime napuhao 2,07 promila i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, te skrivio nesreću u kojoj je prešao je na suprotnu stranu kolnika i udario u osobno vozilo.

Protiv vozača osobnog vozila slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predložena je novčana kazna u iznosu od 2930 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

S druge strane, najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je jučer oko 16 sati na A2 u Mokricama i to od 168 kilometra na sat na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 kilometra na sat. Vozaču je naplaćena novčana kazna.


Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba