VARAŽDIN: Uručene potvrde polaznicama tečaja znakovnog jezika

“Uz malo izdvajanja ostvaren je veliki benefit u pomoći gluhoslijepim osobama”

Objavljeno: 08.02.2023. zagorjeinternational

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković podijelio je polaznicama potvrde o uspješno završenom tečaju hrvatskog znakovnog jezika za potrebe osposobljavanja za poslove stručnih komunikacijskih posrednika.

Uz potvrde, Marković je čestitao polaznicama na uspjehu te dodao kako Varaždin, uz Rijeku, prednjači u dodatnim nadstandardima u obrazovanju i u predškolskom sustavu. 

– Ovdje novac nije bio presudan, jer uz malo izdvajanja ostvaren je veliki benefit u pomoći gluhoslijepim osobama koje se trebaju još bolje integrirati u društvo – naglasio je Marković te najavio da će Grad nastaviti s takvim programima.

Kako je tom prilikom navela Jelena Turk, osposobljavanje je organizirano u suradnji s Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba Dodir i Udrugom gluhoslijepih osoba Varaždinske županije.  

– Edukacija se provodila dva semestra u trajanju od ukupno 140 školskih sati, te je obuhvaćala teorijsku i praktičnu nastavu, a bila je namijenjena osobama koje su zainteresirane za rad kao stručni komunikacijski posrednici u odgojno-obrazovnim ustanovama. Sve polaznice uspješno su završile edukaciju – rekla je Turk.  

Troškove edukacije u iznosu od 5582 eura podmirio je Grad Varaždin, a svečanom uručenju potvrda nazočile su i pročelnica Danijela Vusić te Andreja Bobek iz UO za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba