Srednja škola Krapina = ‘Inovativna škola za uspješniju budućnost’

Slijedi završna faza Erasmus+ projekta koji ojačava profesionalne kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika

Objavljeno: 28.01.2023. zagorjeinternational

Srednja škola Krapina u završnoj je fazi Erasmus+ projekta “Inovativna škola za uspješniju budućnost” kojim se nastoji poboljšati kompetencije nastavnika i stručnih suradnika za što učinkovitije provođenje odgojno-obrazovnog procesa u sigurnom okruženju te poboljšanje komunikacije između učenika, nastavnika i stručnih suradnika uz otvaranje škole internacionalizaciji.

U sklopu projekta kojeg financira Europska komisija, dvanaest nastavnica i stručnih suradnica sudjelovalo je na stručnim usavršavanjima u inozemstvu. Voditeljice projekta, profesorice Petra Blajić i Josipa Junković, prenoseći pozitivna iskustva s mobilnosti, ističu da Erasmus mobilnost ojačava profesionalne kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika Srednje škole Krapina i upoznaje ih s primjerima dobrih praksi u europskim školama.

Posljednju Erasmus mobilnost u sklopu ovog projekta odradit će nastavnica njemačkog jezika od 6. do 11. veljače u Berlinu, kao sudionica tečaja “Learning through collaboration“.

Sudionice u projektu koriste novostečena znanja u inoviranju nastave, što prepoznaju učenici krapinske srednje škole. Također, Škola planira nove prijave na Erasmus+ projekte, a potvrda kvalitete programa mobilnosti namijenjenih nastavnicima i učenicima je nova odluka ‘AMPEU’ o dodjeli Erasmus akreditacije Srednjoj školi Krapina u području odgoja i općeg obrazovanja te strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba