Glavni sponzor natjecanja objavio video pobjednice izbora u luksuznom spa centru u vlasništvu sponzora?

Izbor za Miss Universe namješten? Organizatori: Provjeravamo tvrdnje, potičemo žene da se zalažu za sebe

Objavljeno: 17.01.2023. zagorjeinternational

Nakon što je Amerikanka R’Bonney Gabriel pobijedila na ovogodišnjem izboru za Miss Universe u New Orleansu, društvenim mrežama počele su se širiti glasine da je izbor namješten. O čitavoj situaciji na TikToku se oglasila i Miss Montane iz SAD-a Heather Lee O’Keefe.

– Stvarno ne možemo kriviti ovu djevojku i to je stvarno tužno jer je njezina izvedba bila nevjerojatna i vjerojatno je mogla pošteno pobijediti. Problem nije u pobjedi R‘Bonney Gabriel. Problem je u navodnoj korupciji organizacije Miss SAD-a – ispričala je Heather.

Nakon što je R‘Bonney Gabriel prošle godine okrunjena za Miss SAD-a, nekoliko drugih natjecateljica optužilo je izbor za favoriziranje i namještanje natjecanja u korist konačne pobjednice.

Miss Montane tvrdi da je glavni sponzor natjecanja objavio video pobjednice izbora u luksuznom spa centru u vlasništvu sponzora, nekoliko sati nakon što je pobijedila. Navodi i da postoji fotografija kako friziraju pobjednicu.

– Pobijedila je prije manje od 24 sata, a već je dobila odmor od sponzora. Šalite se? Ovo je neugodno – napisala je na Instagramu. 

Naposljetku se oglasila i R’Bonney Gabriel. Tvrdi da je svjesna kako mnogi pričaju da promovira sponzora natjecanja, ali da je njihova ambasadorica bila i ranije.

– Bilo je puno slučajeva kada su nositeljice titule radile sa sponzorima i prije natjecanje i to se promoviralo i nakon njega. Naime, nakon što sam postala Miss Teksasa, sponzori su me pozvali da budem ambasadorica brenda za njihovo novo odmaralište. Pristala sam, snimila sam video i on je objavljen nakon što sam postala Miss SAD-a – objasnila je.

Za Unilad je ovaj slučaj komentirala i organizacija Miss Universea:

– Svjesni smo zabrinutosti koje su iznijele ovogodišnje natjecateljice za Miss SAD-a. Pohvaljujemo što su nam skrenule pozornost na te probleme i uvijek ćemo biti organizacija koja potiče žene da se zalažu za sebe. Svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje i iskustvo. Postoje sustavi koji osiguravaju pravednost nacionalnih natjecanja i započeli smo aktivnu provjeru ove situacije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba