‘Procijenili smo da je potrebno osvježenje’

Plenković smijenio Paladinu i Tramišak, na njihova mjesta stižu Branko Bačić i Šime Erlić 

Objavljeno: 11.01.2023. zagorjeinternational

Ministar graditeljstva Ivan Paladina i ministrica EU fondova i regionalnog razvoja Nataša Tramišak smijenjeni su sa svojih pozicija, objavio je na press konferenciji predsjednik vlade Andrej Plenković, piše Index.hr.

Paladinu će zamijeniti Branko Bačić, a na mjesto Tramišak stiže njen dosadašnji tajnik, HDZ-ovac Šime Erlić.

– Odlučio sam smijeniti Paladinu i Tramišak, s današnjim danom. Za potpredsjednika vlade i ministra graditeljstva predložit ću Branka Bačića. On je jedan od mojih najbližih suradnika i čovjek s najvećim iskustvom – rekao je Plenković i dodao da umjesto Tramišak, na čelo Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova dolazi Erlić. 

– Odlazim uzdignute glave. Drago mi je da sam ostavila pozitivan trag, rezultate. Zahvaljujem na brojnim porukama podrške – rekla je Tramišak te dodala da nije dobila nijedan konkretan razlog i da će aktivirati saborski mandat.

– Zadovoljstvo mi je da iza sebe ostavljam pozitivan trag. Iza mene nema afera. Nastavljam se baviti politikom – dodala je. 

Paladina je rekao da je premijeru Plenkoviću još prije dva mjeseca najavio odlazak, ali je i dodao da je njegovim radom ubrzana obnova te da radovi iz mjeseca u mjesec rastu.

Plenković je kazao da je Tramišak i Paladinu obavijestio nakon Užeg kabineta te da je za sve smjene dobio bjanko podršku HDZ-a. 

– Dali su svoj doprinos na čemu im zahvaljujem. Mislim da su se trudili koliko su mogli. Nije prva promjena. Procijenili smo da je potrebno osvježenje – rekao je Premijer. 

Za Bačića je pak rekao da ima i znanja, iskustva i energije za proces obnove. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba