NE PROPUSTITE PREMIJERU OVOG PETKA! U Kinu Toplice doživite jedinstveno iskustvo gledanja nove forme filma, perspektivne zagorske glumice Marte Čaržavec

ČETIRI FAZE ŽIVOTA: Oslobođenje u svojoj esenciji – stvari, pojave i situacije u neočekivanim odnosima, sažetim u 13 emotivno snažnih minuta

Objavljeno: 11.01.2023. zagorjeinternational

˝Hu te hiže si odrasla. Hu tom dvorišču su rasle najslajše jabuke. Već ih ni. Niti sam ja već pužika… Jemput kad nam smrkne noč bu črna kak črni pes, sviet bu rože gutal i žvakal. Jemput kad nam smrkne.˝

Četiri faze života kroz četiri godišnja doba u eksperimentalnom filmu začetnice projekta, autorice teksta i glumice Marte Čaržavec i režisera Florijana Lacka, vlasnika obrta VIZUALIA, mogao bi vam pružiti jedinstveno iskustvo gledanja nove forme filma ovog petka, 13. siječnja, s početkom u 19.30 sati u Kinu Toplice, u Krapinskim Toplicama.

Ovaj kratkometražni eksperimentalni film referira se isključivo na vlastitu formu, prepliće se s novim tehnologijama, a njegova obrada slikovne vizualne i zvučne građe mogla bi zagorskoj kulturnoj sceni pružiti pravo osvježenje.

– Ono što je bila polazna točka filma je sloboda i oslobođenje, dovođenje stvari, pojava i situacija u neočekivane odnose. U filmu se igramo sjećanjima, sažimamo povijest, povezujemo se s predcima, s onim što je sada i tu, ali i s onim što bi moglo biti – iako je to relevantno. Svaka životna minuta drugačija je od one koja slijedi, svaki naš dan ima svoju ljepotu, svaka životna faza svoju priču… Neke ‘basic’ životne situacije, od djetinjstva do starosti, pokušali smo ukalupiti u 13 minuta sa željom da u gledatelju probudimo emociju, unutarnji kolaps, da mi, kao autorski tim, nešto pružimo gledatelju koji onda to prima na sebi svojstven način ili s druge strane potpuno odbaci, što je također ‘nešto’. Želimo da smo jedni drugima takozvani “protočni bojler”. Da ne otkrijemo previše – dođite nam u petak i uplovite zajedno s nama u neki novi, pomalo izvrnut, ali vizualno čaroban svijet – ispričali su ukratko Čaržavec i Lacko.

Vrata topličkog kina otvaraju se u 19.20 sati, a upad na premijeru, čiji su medijski pokrovitelji Zagorje International i Ni Zagorje malo, je besplatan.

Kao uvod u film autorski tim će ga ukratko predstaviti u segmentu forme i sadržaja, a nakon filma u holu kina publika će moći uživati u mini domjenku u vidu dobre kapljice i fine slastice, ali uz puno ljubavi i u prijateljskom okruženju. Bit će tu i knjiga utisaka u koju će svatko, tko to bude želio, moći upisati svoj doživljaj filma, ali i kritiku!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba