Priča se ponovno zakotrljala nakon posljednjeg SP-a

Brazilci žele našeg izbornika Zlatka Dalića na čelu svoje reprezentacije 

Objavljeno: 07.01.2023. zagorjeinternational

Brazilci na čelo svoje reprezentacije žele dovesti izbornika ‘Vatrenih’, Zlatka Dalića, piše Večernji list.

Cijela se ideja javila još za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine nakon kojeg je izbornik Dalić već primio i odbio višemilijunske ponude, a priča se ponovno pokrenula nakon posljednjeg Svjetskog prvenstva u Kataru.

Adut na kojeg igraju Brazilci je da bi Daliću mogli ponuditi mogućnost da postane jedan od rijetkih izbornika sa svjetskim naslovom, no stav izbornika Dalića je jasan i on sve svoje buduće planove veže uz naše ‘Vatrene’, a sljedeći su trofej u Ligi nacija i napad na europski tron, piše Večernji list.

Podsjetimo, Hrvatska je s posljednjeg svjetskog prvenstva u četvrtfinalnoj utakmici izbacila svjetsku nogometnu velesilu Brazil iz natjecanja. Također, podsjetimo i na to da su Brazilci dosad titulu najboljih odnijeli čak pet puta. 

Inače, brazilsku nogometnu reprezentaciju u zadnjih stotinu godina vodila su samo dvojica stranih izbornika – Urugvajac Ramon Platero, koji je bio izbornik 1925. godine i Portugalac Jorge Gomes da Lima koji je reprezentaciju Brazila vodio 1944. godine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba