Nastavljena lijepa tradicija

BEDNJA: Brojni vjernici i planinari okupili se na Ravnoj gori povodom blagdana Sveta tri kralja

Objavljeno: 07.01.2023. zagorjeinternational

Slijedom dugogodišnje tradicije, a povodom obilježavanja blagdana Sveta tri kralja, i ove su se godine brojni hodočasnici i vjernici iz Bednje i cijeloga bednjanskoga i lepoglavskoga kraja, kao i izletnici te planinari iz cijele Varaždinske županije i pograničnih slovenskih naselja, uputili na tradicionalni pohod na Ravnu goru.

Odredište hodočasnika bila je kapelica Sveta tri kralja u kojoj se tradicionalno održavaju vjerska slavlja povodom blagdana Sveta tri kralja, a među brojnim hodočasnicima bili su i varaždinski župan Anđelko Stričak te načelnik Bednje Damir Poljak koji je izrazio zadovoljstvo što se nastavlja tradicija druženja na Ravnoj gori.

– Nakon dana u kojima slavimo božićne i novogodišnje blagdane svi se zaželimo boravka u prirodi, a ovaj je naš običaj idealna prilika za druženje sumještana i dragih nam gostiju koji sve više prepoznaju prirodne ljepote bednjanskog kraja. Naime, sama Ravna gora kroz cijelu godinu omiljeno je odredište planinara i zaljubljenika u prirodu, a uz prekrasan prirodni položaj, naša Općina ima puno toga dodatnog za ponuditi, od bogate gastronomije, autohtonih festivala, atrakcija i glazbe. Naravno, tu je i gostoljubivost naših mještana koji će rado primiti sve ljude dobre volje koje raduje boravak u prirodi, tako da se ne bojimo da će se tradicija nastaviti – rekao je načelnik Poljak. 

Misom u staroj kapelici, hodočašćem i čašćenjem izletnika tako je ponovno nastavljen običaj lijepog blagdanskog okupljanja na Ravnoj gori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba