Imamo svjetsku prvakinju! Zlatarščanka Ivana Habazin ispisala je hrvatsku boksačku povijest

“Molila sam Boga, ovo je sad slatko, ovo želim tako dugo! Idem i po preostala dva pojasa!”

Objavljeno: 21.04.2024. zagorjeinternational

Zlatarščanka Ivana Habazin ispisala je hrvatsku boksačku povijest! Najbolja hrvatska profesionalna boksačica je u meču života protiv Kinge Magyar, nakon 10 rundi pokazala što zna i za što se spremala 14 godina. Svjetski pojasevi po WBC i WBA verzijama sada su u njezinom vlasništvu.

– Molila sam Boga da pobijedim. Žrtvu Bog nagrađuje. Da nisam dobila, to bi bio moj kraj. Imam duga 80.000 eura da bi organizirala nove borbe. Za to možeš kupiti stan. Išla sam u rizik, a Eddie Hearn je sve probao da me makne, da se ovo ne dogodi. Ali, kad se budiš s mišlju da moraš vratiti novce, moliš se Bogu, ovo je sad slatko. Ovaj WBC pojas želim tako dugo osvojiti. Želim sad dalje i WBO. I IBF je vani i cilj su oba – rekla je najbolja na svijetu Ivana Habazin i nastavila:

– Ljudi, hvala vam od srca što ste došli. Imala sam čast što sam boksala u KC Dražen Petrović. Dala mi je Draženova majka dres svog sina iz Barcelone 1992. protiv Dream Teama. Ja sam joj dala krunicu. Da nije bilo mog trenera Vlade Božića, ne bi ovog ni bilo. Ja ne pjevam, ali “Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta!”. Hvala vam – zaključila je Ivana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba