Prvorođene Zagorke u 2023.: Čestitke ponosnim roditeljima

TARA I VIKTORIJA, DOBRODOŠLE: Petra Jakuš iz Brestovca Orehovičkog i Petra Šalković iz Poljanice Bistričke rodile prekrasne djevojčice

Objavljeno: 02.01.2023. zagorjeinternational

U novogodišnjoj noći su se u rodilištu OB Zabok rodile dvije djevojčice, Tara i Viktorija. Taru je rodila Petra Jakuš iz Brestovca Orehovičkog, dok je Viktoriju rodila Petra Šalković iz Poljanice Bistričke, a obje ih je jučer obišao i župan Željko Kolar te ih prigodno darovao.

– Prvi dan 2023. godine imali smo sreću da su nam se rodile dvije prekrasne djevojčice, Tara i Viktorija. Obje majke se zovu Petre, pa im čestitam na prekrasnim curicama. To je jedna prekrasna tradicija, ali time ne samo da poželimo dobrodošlicu novim Zagorkama ili Zagorcima i čestitamo njihovim roditeljima, nego na ovaj način odajemo i priznanje našoj bolnici i ovom odjelu, jer radi sjajan posao. Ovdje je rodilište – prijatelj djece, jedno od rijetkih u RH – rekao je župan Kolar.

Iako je u 2022. godini u zabočkom rodilištu zabilježeno 88 poroda manje u odnosu na 2021. godinu, župan Kolar je rekao da se nada da će bolnica ubrzo dostići brojke od 900 – 950 poroda godišnje, pa čak i prijeći brojku od 1000.  

– Svake godine kontinuirano ulažemo i u našu Opću bolnicu Zabok, ali isto tako i u naše rodilište. S prim. Rajkom Furešom svaki puta napravimo jednu kratku analizu onoga što je potrebno za sam odjel, te smo dogovorili načelno investiciju do visine od pola milijuna kuna, a do kraja sljedećeg tjedna će nam dostaviti specifikaciju svojih potreba, pa ćemo na sastanku odlučiti koji su to prioriteti, a prema razgovoru izgleda da je rodilištu trenutno najpotrebniji jedan moderan ultrazvučni aparat i tu je negdje investicija oko 400.000 kuna, a ima i još nekih sitnih stvari koje su potrebne rodilištu, a svaka od njih u jednom malom detalju povećava i udobnost žena koje ovdje dođu na porod ili čuvaju trudnoću i vjerujem i da s takvim manjim stvarima pridonosimo boljoj kvaliteti, ali i atmosferi u bolnici, jer imamo sjajan medicinski kadar – zaključio je župan Kolar.

Foto: KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba