Ovo je haljina koju će naša Krapinčanka nositi na svjetskom izboru ljepote

MISS UNIVERESE HRVATSKE ARIJANA PODGAJSKI: Djelić Zagorja nosim u New Orleans

Objavljeno: 22.12.2022. zagorjeinternational

Danas je u prostorijama Hrvatske etno kuće ‘Materina priča’ u Preradovićevoj ulici u Zagrebu predstavljena nacionalna haljina kojom će Krapinčanka Arijana Podgajski, Miss Universe Hrvatske predstavljati Krapinsko – zagorsku županiju, ali i Hrvatsku na svjetskom izboru Miss Universe, u segmentu nacionalnih kostima.

– Od srca zahvaljujemo županu Kolaru i Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije jer su prepoznali mogućnost ogromne promocije Zagorja i naše „Zelene Hrvatske“ na svjetskoj pozornici kao što je svjetski izbor Miss Universe te nam dozvolili upotrebu logotipa „Bajka na dlanu“. Neizmjerno Vam hvala i na pomoći u opremanju Arijane koja će uz nacionalnu haljinu nositi tradicijski nakit, zlatna licitarska srca koja je izradila Zlatarnica Vrančić iz Zaboka te vrijednim poklonima koje će ona dijeliti ostalim natjecateljicama i domaćinima – rekao je vlasnik licence Vladimir Kraljević.

– Inspiraciju za izradu ove nacionalne haljine crpimo iz ogromnog bogatstva naše baštine, a kako nam Arijana dolazi iz Krapine, odlučili smo svijetu predstaviti prelijepo Zagorje i sve ono što ga čini lijepim – njegove zelene brežuljke, termalne izvore, čiste rijeke i riječice, prelijepu prirodu, povijest – rekla je kreatorica Mina Petra za Story.

– Zato nam je baza tradicionalna ručno tkana lanena haljina, na čiju prednju stranu je mlada akademska slikarica Antonia Maričević ručno oslikala promotivni logotip Krapinsko-zagorske županije ‘Zagorje, bajka na dlanu’. Uz ovo umjetničko djelo pridružujemo se globalnoj kampanji ‘Zeleno je in’ – dodala je.

Arijana je ovom prilikom istaknula:

– Jako sam uzbuđena i sretna što mi se pružila ova jedinstvena prilika predstavljati Hrvatsku na svjetskoj pozornici kao što je Miss Universe. To se zaista događa jednom u životu. Meni je dodatno uzbuđenje jer ću po prvi puta letjeti avionom i to u Ameriku, u New Orleans, po mnogima jedan od najljepših američkih gradova. Drago mi je što ću u Ameriku ponijeti i djelić mojeg Zagorja noseći ovaj nacionalni kostim ali i plašt kojeg vam ne smijemo još pokazati. Jedino smijem reći da me podsjeća na zelene zagorske brežuljke koji okružuju moj zavičaj i licitarska srca koja su simbol simpatije, odanosti i ljubavi, što je poruka koju želim podijeliti sa svijetom – zaključila je Arijana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba