Početkom godine kreće oko 21 milijun kuna vrijedna rekonstrukcija DC 205 Zagorska Sela - Razvor

ŠPLAJT: Ovo čekamo više od pet godina, izuzetno smo sretni! Ta nas cesta povezuje sa Zagorskim Selima

Objavljeno: 21.12.2022. VH

Početkom iduće godine kreće rekonstrukcija državne ceste D229, točnije, dionice ceste Zagorska Sela – Razvor DC 205, a sjajnu vijest su potvrdili član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić i načelnik Kumrovca Robert Šplajt. 

Kako nam je ispričao načelnik Šplajt, projekt je trenutno na Javnom savjetovanju koje traje do 28. prosinca, a nakon toga slijedi raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova.

– Izuzetno smo sretni zbog te vijesti jer već više od pet godina čekamo da krene rekonstrukcija te ceste koja je u jako lošem stanju i gotovo da više uopće nije vozna. Po završetku Javnog savjetovanja, nadamo se da ćemo do veljače, najkasnije ožujka, imati izabranog izvođača radova – rekao je načelnik Šplajt te dodao kako je spomenuta dionica od izuzetne važnosti za tamošnje stanovništvo: 

– Cesta je iznimno važna nama u Kumrovcu, ali i mještanima susjedne nam općine Zagorska Sela jer nas ona povezuje, tako da, osim nama Kumrovčanima, uvjeren sam da mnogo znači i mještanima Zagorskih Sela koji su zajedno s nama jedva čekali tu radosnu vijest – dodao je Šplajt.

Zbog izuzetno lošeg stanja, napravit će se kompletna rekonstrukcija spomenute dionice, a vrijednost radova obnove dionice u dužini od oko četiri kilometra iznosi oko 21 milijun kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba