U Mariji Bistrici u organizaciji Udruge Sintoment održan Prvi festival drvenih igračaka

MILIČKI: Naša je težnja da se u Mariji Bistrici otvori Muzej drvenih igračaka, licitara i starih zanata

Objavljeno: 18.12.2022. zagorjeinternational

Udruga Sintoment organizirala je u Mariji Bistrici Prvi festival drvenih igračaka, piše Radio Marija Bistrica te dodaju da je festival pokrenut s tendencijom prepoznatljivosti za početak na lokalnom, županijskom nivou, a zatim i međunarodno, gdje za ishodište uzima kolijevku izrade tradicijskih drvenih igračaka – Mariju Bistricu.
Cilj ovog projekta Sintomenta je i kreirati održivi projekt na ovu temu, a dugoročno otvoriti pitanje osnivanja centra za oblikovanje drvenih igračaka u Mariji Bistrici.

FOTO: RMB

Centralni dan festivala održan je u petak u Domu kulture i Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica. Programom je moderirala idejna začetnica ovog projekta Bernarda Cesar, a održano je i nekoliko vrlo zanimljivih predavanja. Prije početka samog programa, pozdrave župana Željka Kolara prenio je njegov izaslanik, viši stručni suradnik za odnose s javnošću i protokol Damir Galoić, a na kraju se obratio i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, koji je podržao ovaj festival i projekt te ponovio težnju općine da se u Mariji Bistrici realizira ideja Muzeja drvenih igračaka, licitara i starih zanata.

FOTO: RMB

U prostoru Knjižnice otvorena je i izložba ‘Drvena maštanja’, na kojoj su izloženi radovi učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba, u obliku plakata i ilustracija te video gif radovi učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba