GENI KAMENI: Vatreni kapetan razveselio naciju

Modrić: Igrat ću za Hrvatsku i u Ligi nacija

Objavljeno: 17.12.2022. zagorjeinternational

Hrvatska nogometna reprezentacija porazila je Maroko s rezultatom 2:1 i ‘Vatreni’ se sutra na ogroman doček koji se za njih sprema u Zagrebu, vraćaju s broncom oko vrata. 

Lopte su u mrežu Marokanaca pospremili Joško Gvardiol u sedmoj I Mislav Oršić u 42. minuti. 

Pobjeda naših ‘Vatrenih’ slavi se diljem zemlje, pa i šire, a posebno je veselo i emotivno u Kataru, odakle su se za HRT javili i sami igrači te izbornik Zlatko Dalić.

Kako je rekao, pobjeda je posvećena Ćiri Blaževiću.

– Bila je teška utakmica, ovo je medalja za cijeli hrvatski narod, za sve koji navijaju za nas. Na dva Svjetska prvenstva zaredom osvojili smo dvije medalje. Pobjedu bih poklonio Ćiri Blaževiću, čovjeku koji je sve ovo započeo.. Šefe, ovo je za Vas. Mogu ja osvojiti pet medalja, ali Vi ćete uvijek ostati trener svih trenera – rekao je Dalić za HRT.

Kapetan Luka Modrić rekao je da iako medalja nije zlatna, igrači se u Hrvatsku vraćaju kao pobjednici.

Instagram/fifaworldcup

– Uspjesi s reprezentacijom su za mene posebni i čine me sretnim. Kao momčad smo narasli jako puno. Hrvatska nije čudo koje se dogodi svakih 20 godina. Ne mogu na nas sad gledati kao ‘dark horsea’, nego kao jednu silu u nogometu. Budućnost našeg nogometa je svjetla. Neki su po prvi put tu i osvojili su medalju. Meni je trebalo za to 12 godina. Prošao sam sve i svašta. Oni to trebaju cijeniti. Igrat ću za Hrvatsku dalje u Ligi nacija. Nakon toga ćemo vidjeti kako dalje – rekao je za HRT kapetan Modrić. 

Inače, ovo je druga brončana medalja Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu. 

Instagram/fifaworldcup

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba