Još jedan nov, moderan i urban projekt

U Radoboju krenula izgradnja nove atrakcije nadomak Planinarskog doma

Objavljeno: 02.12.2022.

Općina Radoboj, kao Općina prijatelj djece, punih se deset godina trudi da djeca u Radoboju imaju raznovrsne i ponajprije inovativne sadržaje i aktivnosti, a kako bi i nadalje omogućavala zanimljive aktivnosti za djecu, u partnerstvu s Društvom Naša djeca Radoboj, na natječaj Zaklade Hrvatska za djecu, prijavila je i ostvarila sufinaciranje izgradnje pumptracka u Radoboju. Projekt ‘Pumptrack Radoboj’ većinskim će dijelom financirati Općina, a radovi su već započeli.

Pumptrack predstavlja poligon za bicikle na kojima djeca mogu voziti sa i bez pedaliranja, a radi se o neprekidnoj petlji ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti. Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Pumptrackovi su pogodni za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, skutera, invalidskih kolica i slično.

Pumptrack poligon nalazit će se u blizini Planinarskog doma u Radoboju, a bit će izgrađen od prirodnih materijala u skladu s održivim razvojem, očuvanjem okoliša i krajobraza te standardima ekološki osviještene zajednice koja je također vezana uz ‘Naturu 2000’. Namijenjen je djeci i mladima od navršenih dvije godine, a mogu se voziti i korisnici starije životne dobi i tehničke spremnosti. Posebno će impresionirati djecu u dobi između pet i 14 godina jer zadovoljava sve njihove potrebe za mobilnošću. Pumptrack omogućuje brzo stjecanje vještina kretanja kroz različite sportske opreme nudeći gotovo neograničene mogućnosti napredovanja. Budući da su pumptrack poligoni pogodni za tako širok krug korisnika i cijelu obitelj, oni nisu samo sportski objekt, već i postaju mjesto susreta lokalne zajednice.

Pumptrack kao nova sportska infrastruktura u Radoboju bit će ujedno i jedinstvena u ovom dijelu Hrvatskog zagorja, ali i atraktivan i zabavan vid druženja i sportske zabave koji omogućuje djeci i mladima stjecanje i korištenje novih, modernih i urbanih, sportskih disciplina.

Izgradnjom Pumptracka zadovoljit će se potrebe djece za raznovrsne sportske i izvanškolske aktivnosti i korištenje slobodnog vremena, a uz to će se povećati njihova motorička sposobnost i koordinacija pokreta u svrhu provođenja aktivnih i sretnih dječjih dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba