REAGIRANJE NA REAGIRANJE: Topličkom HDZ-u ponovno odgovara predsjednik Radničkog vijeća Spec. bolnice u Krapinskim Toplicama

“Od demantiranja lažnih argumenata ‘prestrašenih uglednika’ i njihovog straha od gubitka privilegija, važnije mi je što sam javnosti pojasnio kako Bolnica posluje”

Objavljeno: 25.11.2022. AB

Borba priopćenjima za medije vezanim za izbor novog ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice se nastavlja. Podsjetimo, sve je počelo našim tekstom da je glavni favorit za ta funkciju mladi pravnik iz Huma na Sutli, SDP-ovac Danijel Javorić Barić. Nakon toga priopćenjem se oglasio HDZ Krapinskih Toplica, pa je na to stigla reakcija predsjednika bolničkog Radničkog vijeća Miljenka Cesarca, da bi mu ponovno odgovorili iz lokalnog HDZ-a.

Novo priopćenje ponovno je stiglo od Miljenka Cesarca, stiglo je kao reakcija na priopćenje HDZ-a, a prenosimo ga u cijelosti:

Kao osvrt na novinske napise o izboru novog ravnatelja ističem kako se prozvanog kandidata za ravnatelja, već unaprijed osuđuje na propast, iako Upravno vijeće Bolnice nije donijelo odluku, a prozvani kandidat još nije ni stupio na ravnateljsku funkciju. Ako će biti izabran, izbor će biti legitiman i transparentan. Bilo bi korektno od “dušebrižnika”, da mu upute notu podrške, kako bi se što lakše i brže uhvatio u koštac s gorućim problemima naše Bolnice. Osim toga, ni u jednom trenutku ne zastupam interese župana Kolara, a najmanje SDP-a, već govorim o izbornoj proceduri i kriterijima po kojima su izbori legitimni. Nedostatak argumentacije i izvrtanje činjenica i zlobno ignoriranje navedenih argumenata što autor pamfleta objavljenog 24. studenog 2022. godine, obilato koristi, odraz su nedostatka kulture polemiziranja. Očito je da na tim premisama autor pamfleta gradi konstrukciju lažnih optužbi i obmana, kojima pokušava obmanuti širu javnost i uvjeriti je u ispravnost svoje lažne zabrinutosti za nedostatak izborne zakonitosti, zabrinutost za Bolnicu, radnike i naravno Sindikat, pa i mene, što je već davno “pročitana priča” kojom se radnici Bolnice, građani Krapinskih Toplica i Krapinsko – zagorske županije više ne mogu obmanjivati. Kao čelnik lokalne političke organizacije autor navedenog pamfleta nije bio, a očito da nije ni danas zabrinut što je naša Bolnica oživotvorenjem “razvojnih vizija” ostala bez značajnih nekretnina, već ga brinu radnici, Sindikat…, a zaboravlja da je aktualna ravnateljica bila koju godinu starija od prozvanog kandidata, bez rukovodećeg iskustva, kada je bila izabrana u identičnom izbornom postupku, kao što je ovaj da rukovodi Bolnicom. Politikantsko lamentiranje i iskazani strah, zbog izbora nove ravnateljice/ravnatelja i najavljenih kadrovskih promjena u sustavu rukovođenja Bolnicom odraz su bojazni od gubitka osobnih privilegija i statusa “osoba od ugleda i značaja” isto tako i strah od gubitka privilegija i statusa članova vlastite obitelji, čemu radnice i radnici Bolnice, cijeli ljudski radni vijek svjedočimo u Bolnici. U najmanju ruku je smiješno da privilegirani moćnici, preko lokalne političke organizacije HDZ-a, u pomoć pozivaju istaknutog člana ideološki dijametralno suprotne i u stvarnosti suprotstavljene političke organizacije; toplički HDZ, kao spasitelja, u pomoć poziva uglednika SDP-a, da “riješi situaciju” glede izbora ravnateljice/ravnatelja!
Kao građanin Republike Hrvatske i javna osoba ostajem kod svih argumenata i pojašnjenja, jer su očito, pogodili ciljano mjesto. Kao zdravstveni radnik znam da postoje bolesti koje su neizlječive, a kao legitimno izabran predstavnik radnika, znam da postoje kvarne osobe koje se ni na koji način ne mogu popraviti.
Od demantiranja lažnih argumenata i javnog razobličavanja “prestrašenih uglednika” i njihovog straha od gubitka nezasluženih privilegija, važnije mi je što sam radnicama i radnicima, kao i cjelokupnom građanstvu Županije i šire, u kratkim crtama pojasnio kako Bolnica posluje, kako se njome upravlja, kako se ona financira i kako se na zakonit način bira ravnateljica/ravnatelj.
Iskoristio sam priliku da u svojstvu predstavnika radništva Bolnice i zastupnik njihovih interesa i prava, upoznam javnost da i ona zna u kako teškim uvjetima pacijentima pružamo vrhunsku zdravstvenu uslugu, na ugled Bolnice, Županije i Hrvatske u cijelosti. Nadam se da sam postigao zadani cilj.
Svaku daljnju polemiku smatram bespredmetnom i uvredljivom, a vrijeme će pokazati koliko sam bio u pravu! –
zaključuje polemiku Cesarec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba