PRIČA OKO IZBORA RAVNATELJA SE NASTAVLJA: HDZ Krapinskih Toplica odgovorio predsjedniku Radničkog vijeća u tamošnjoj Specijalnoj bolnici

“Koga Cesarec zastupa, jednu stranku i župana Kolara ili zaposlenike Bolnice? On bi se kao sindikalac trebao suprotstavljati nezakonitostima, a ne podržavati ih”

Objavljeno: 24.11.2022. Alen Brodar

Nakon reagiranja na izbor novog ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju HDZ-a Krapinskih Toplica, u kojem prozivaju krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara za stranačko kadroviranje, novo reagiranje na ovu temu, odnosno reagiranje na njihovo reagiranje stiglo je iz same Bolnice, točnije, od predsjednika Radničkog vijeća SBKT-a i člana Upravnog vijeća, Miljenka Cesarca. 

Sada pak mu je ponovo stigao odgovor HDZ-a, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

– Kao politička organizacija imamo legitimno pravo reagirati na anomalije u našoj zajednici. Dužnost nam je bila upozoriti na političko kadroviranje SDP-a u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. A ono je političko zato što je već unaprijed javnosti poznat novi ravnatelj iako natječajni proces još nije završio. Reagirali smo isključivo zbog neiskustva kandidata kojega postavlja župan Željko Kolar, Danijela Javorića Barića, koji s 28 godina ne može preuzeti vođenje Bolnice jer za takav posao ima nula iskustva i radnog staža na rukovodećim pozicijama. 
Na naše priopćenje reagirao je, što je i njegovo legitimno pravo, predstavnik Radničkog vijeća u Upravnom vijeću bolnice Miljenko Cesarec. No, koga Cesarec u svojoj reakciji zastupa, jednu stranku i župana Željka Kolara ili zaposlenike Bolnice? Brigu o budućnosti bolnice, pa tako i o zdravstvenom i nezdravstvenom osoblju nije izrazio. Njegova je jedina briga Željko Kolar (SDP) koji je, prema Cesarcu, očito zaslužan i za početke ove zdravstvene ustanove u 19. stoljeću.
Cesarec obmanjuje javnost iznoseći netočne tvrdnje da je ‘Županija donirala milijune’. Županija ništa ne može donirati jer njezin novac nije privatni već javni, novac poreznih obveznika. Donirati mogu građani, tvrtke, poduzetnici. Može i Željko Kolar, ali ako daje svoj privatni kapital. Tada je to donacija. Sve ostalo je obveza i briga Županije o ustanovi kojoj je osnivač.
Miljenko Cesarec bi se kao sindikalni vođa trebao trebao suprotstavljati nezakonitostima, a ne ih podržavati. Trebao bi se baviti onime što mu uloga sindikalista dopušta, a to su materijalna prava djelatnika koje on zastupa. Umjesto toga, on se bavi politikom i politikantstvom i jasno podržava SDP-ove namjere ‘instalacije’ čovjeka po podobnosti, a ne po sposobnosti.
U svom priopćenju za javnost ni za koga nismo lobirali niti smo ikoga nametali već smo smo upozorili civilnu i političku javnost na moguće katastrofalne posljedice za Bolnicu ukoliko na njeno čelo dođe čovjek s nula radnoga iskustva na takvim poslovima. Nismo pisali pamflet, kao što nas je Cesarec optužio, za razliku od njegovog reagiranja koji je školski primjer političkog pamfleta u ime i za interes jedne stranke i jednoga čovjeka, nikako ne u interesu Bolnice
 – piše u priopćenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba