Delegacija KZŽ u Vojvodini

Sudjelovala na “Međunarodnoj konferenciji Kulturnog prostora Alpe Adria – za nove mostove“ i posjetila grob Josipa Runjanina

Objavljeno: 17.11.2022. zagorjeinternational

U Petrovaradinu, u prostorijama Radio televizije Vojvodina je u srijedu održana “Međunarodna konferencija Kulturni prostor Alpe Adria – za nove mostove“. Raspravljalo se o slobodnom pristupu umjetničkoj i kulturnoj produkciji, zajedničkom umjetničkom stvaranju na području Alpe Adria, Podunavlja i Zapadnog Balkana te općenito zajedničkim vrijednostima i pitanjima ujedinjenje Europe.

Na konferenciji je sudjelovala i Krapinsko – zagorska županija predvođena županom Željkom Kolarom i njegovom zamjenicom Jasnom Petek. U delegaciji Krapinsko-zagorske županije bili su i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i Europske fondove Vlatka Mlakar, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša i viša savjetnica Odjela za strateško planiranje i razvoj Zagorske razvojne agencije Tanja Ivek. Sudjelovali su i partneri iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske, domaćini iz Autonomne pokrajine Vojvodina te članovi Saveza Alpe Jadran.

Nakon sudjelovanja na Konferenciji, delegacija Krapinsko – zagorske županije obišla je i grob autora melodije hrvatske himne Josipa Runjanina, koji je umro 2. veljače 1878. godine u Novom Sadu te je pokopan na tamošnjem Uspenskom groblju. U odavanju počasti Josipu Runjaninu pridružio se i zamjenik primorsko – goranskog župana Petar Mamula. U četvrtak će se u Novom Sadu održati sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran – bit će to prvi sastanak Upravnog odbora na prostoru izvan samog Saveza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba