Ne smatraju se kao osobe s invaliditetom - smatraju da je invaliditet samo ako ga osoba od nečega napravi

Carmen i Lupita (21) su sijamske blizanke: Liječnici zaključili da je njihovo razdvajanje riskantno, jedna od njih ima i dečka

Objavljeno: 14.11.2022. zagorjeinternational

Carmen i Lupita Andrade (21) iz Meksika su sijamske blizanske koje imaju dvije ruke i svaka ima po jednu nogu, pri čemu Carmen kontrolira desnu nogu, a Lupita lijevu, a spojene su duž stijenki prsnog koša do zdjelice gdje im se spaja kralježnica, piše 24 sata.

Nakon što su rođene, liječnici su mislili da će preživjeti samo tri dana, rekavši da bi njihovo razdvajanje moglo završiti smrću, stoga su ostale spojene te su se s vremenom naučile na takav život.

U YouTube videu ‘Ask Me Anything’ odgovorile su na niz pitanja o intimnosti, svojim hobijima i obrazovanju, neprikladnim komentarima koje dobivaju i bračnim planovima, a Carmen ima dečka te je otkrila i kako funkcionira njihova veza.

– Izlasci su proces učenja za sve. Morali smo razgovarati o tome koje su granice u redu, a koje nisu – rekla je Carmen, koja izlazi sa svojim trenutnim dečkom godinu i pol.

Ispričala je da su se upoznali preko jedne aplikacije za dejtanje, a kako je kazala, odmah mu je rekla za svoje stanje, priznavši da joj je ipak bilo neugodno pokazati da je sijamska blizanka. S druge strane, njezina blizanka Lupita na veze gleda  vrlo drugačije jer je priznala da je ‘aseksualna’.

Rekle su da se ne smatraju kao osobe s invaliditetom jer smatraju da je invaliditet samo ako ti od nečega napraviš invaliditet. Naime, kad su bile male, provele su godine na fizikalnoj terapiji učeći kako sjediti i koristiti svoje noge, a kad su imale četiri godine, zajedno su napravile prve korake. Liječnici su razmišljali da ih razdvoje, no zaključili su da to nije sigurno jer dijele previše vitalnih organa i donji dio kralježnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba