Prema jednom istraživanju, jako se brzo napiju

Krdo slonova napilo se žestice i zaspalo – budili ih bubnjevima 

Objavljeno: 14.11.2022. zagorjeinternational

Stanovnici sela Salipade u istočnoj indijskoj državi Orissi napravili su alkoholno piće, no nisu ga imali prilike popiti jer se pića dočepalo krdo slonova. 

Riječ je o piću koje se radi od fermentiranih cvjetova tropskog stabla Madhuca Longifolia, a lokalno stanovništvo je piće, mahuu, spremilo u glinene posude kojih su se slonovi domogli jer su ih ljudi ostavili u divljini da fermentiraju, prenosi Jutarnji list.

Neposredno pored razbijenih glinenih posuda, pronađena su 24 uspavana slona, uključujući i mladunce. 

– Konzumirali su fermentiranu vodu i napili se. To piće još nije bilo prerađeno. Pokušali smo probuditi životinje, ali nismo uspjeli pa smo o svemu obavijestili odjel za šume – rekao je jedan od mještana za Press Trust of India.

Službenici odjela za šume koristili su bubnjeve kako bi probudili slonove iz dubokog sna, a nakon što su se probudili, pobjegli su u džunglu.

Izvršni direktor Wildlife SOS-a Kartick Satyanarayan rekao je da slonove privlači miris mahue i da je vole jer je ukusna i moćna. 

Inače, istraživanje provedeno 2020. godine je otkrilo da se slonovi mogu napiti od malih količina alkohola jer ne mogu metabolizirati alkohol na isti način kao ljudi, a piće koje su popili, mahua, sadrži 45 posto alkohola. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba