Opća bolnica Zabok će tvrtki "Medical Bravo" iz Beča za očitavanje nalaza MR-a na daljinu godišnje plaćati do 70.000 kuna

‘Austrijancima’ 23 eura po očitanoj regiji, evo i koja tri liječnika zaposlena na Bračku očitavaju MR

Objavljeno: 14.11.2022. zagorjeinternational

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana tvrtki Medical Bravo sa sjedištem u Beču, za očitavanje radioloških nalaza MR-a na daljinu godišnje plaća 70.000 kuna, otkriva portal NiZagorjemalo.
Medical Bravo je, dodaju, medicinska platforma za telemedicinsku uslugu koja obuhvaća pružanje radioloških usluga na daljinu uporabom informacijsko – komunikacijskih tehnologija.

Ništa neobično

– Takav način rada nije neuobičajen, naprotiv sve se više koristi jer ova usluga omogućuje brzo očitanje nalaza, poput MR-a. Radiološke snimke snimljene na jednom mjestu mogu pregledati zdravstveni stručnjaci na drugom, udaljenom mjestu gdje postavljaju dijagnozu i šalju mišljenja i preporuke za terapiju – ističe se te dodaje da se Medical Bravo na internetu pojavljuje kao platforma čiji je vlasnik Medical Bravo Services GmbH sa sjedištem u Beču. Osnovani su 2001., a okupljaju više od 1000 medicinskih stručnjaka. Među njima su i oni koji su profesionalno zaposleni u zagrebačkim bolnicama, poput dr. Hrvoje Vavre, kliničkog radiologa, koji je trenutno zaposlen kao radiolog – neuroradiolog u KB Dubrava u Zagrebu, ili pak dr. Lovre Kavura iz KB Merkura, stručnjaka za MR abdomena i zdjelice.
Opća bolnica Zabok s njima je sklopila ugovor u kolovozu ove godine, a pojasnili su da je riječ o jednostavnoj nabavi do 70.000 kuna, pa za ovu uslugu nije bilo potrebno objavljivati javni poziv ili natječaj.

Još ništa plaćeno

– Cijena usluge tvrtke Medical Bravo je 23 eura odnosno 174 kune po očitanoj regiji MR-a, maksimalno 70.000 kuna u 12 mjeseci na koje je ugovor sklopljen – kažu u Bolnici i dodaju da do sada još nisu ništa platili jer im nije ispostavljen račun.
Odgovaraju i da su ‘domaći’ specijalisti radiolozi koji očitavaju nalaze MR-a, dakle zaposlenici Bolnice, dr. Stanko Belina, dr. Nataša Smiljanec Lamot i dr. Ivana Ravlić Iliev.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba