Ostala toliko nerazvijena da se jedva popela uz stepenice

Obitelj djevojčicu sedam i pol godina držala zatočenu u kući: “Nije uspjela ni baciti pogled na vanjski svijet“

Objavljeno: 08.11.2022. zagorjeinternational

Djevojčica (8) u zapadnoj Njemačkoj oslobođena je nakon što su je majka, baka i djed zatočili u dobi kad je imala manje od godinu dana, piše The Guardian, a prenosi Jutarnji list.

Fizički je ostala toliko nerazvijena da se jedva mogla popeti uz stepenice. Njemački mediji nazvali su je samo “Maria”, posljednjih sedam i pol godina provela je zaključana u sobi u kući svojih bake i djeda u Attendornu, gradu s oko 25.000 stanovnika istočno od Kölna.

Liječnici nakon pregleda, srećom nisu pronašli znakove fizičkog maltretiranja ili neuhranjenosti, no ona im je navodno tijekom pregleda rekla kako nikad nije vidjela šumu, bila na livadi niti se vozila u automobilu.

-Nije uspjela niti baciti pogled na vanjski svijet. Iako je mogla pričati i hodati, jedva se mogla sama penjati stepenicama ili kretati neravnim terenom – rekao je tužitelj Patrick Baron von Grotthuss.

I dalje nije jasno zašto je djevojčica bila skrivana od javnosti gotovo cijeli svoj život jer su njezini majka, baka i djed odbili dati bilo kakve odgovore na policijskom ispitivanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba