Brzom reakcijom odigrala ključnu ulogu u njezinu spašavanju

Djevojčica (15) na putu do škole spasila život starici: “Reanimirala ju je sve dok nije pristigla ekipa Hitne pomoći“

Objavljeno: 08.11.2022. zagorjeinternational

Djevojčica (15) Milica Nađ iz Sombora u Vojvodini, u petak je spasila život jedne starice, piše Telegraf, prenosi Slobodna Dalmacija.

Sve se dogodilo kada se vozila s majkom prema svojoj školi. U jednom trenutku, uočila je baku kako leži onesviještena na kolniku. Odmah je izašla iz automobila kako bi pružila starici pomoć te ju je reanimirala sve do dolaska Hitne pomoći, piše Telegraf.

– Sve se dogodilo sasvim spontano. Bile smo u vozilu na putu prema školi i ugledale smo gospođu koja leži na kolniku. Ona je odmah istrčala van i prišla ženi. U tom trenutku neko je već pozvao Hitnu pomoć. Milica se predstavila, rekla je da je volonterka Crvenog križa i da može pomoći. Počela ju je pregledavati, osluškivala joj je puls i razgovarala s operaterom Hitne pomoći. Na telefonu je objasnila sve detalje i opisala kako žena izgleda. Pretpostavila je da je u pitanju srčani udar, a oni su joj objasnili da ju treba reanimirati, što je ona i učinila. Reanimirala ju je sve dok nije pristigla ekipa Hitne pomoći. Pomagala joj je jedna žena koja se također tu našla pa su staricu reanimirale naizmjenično – prepričala je majka djevojčice.

Hitna pomoć stigla je veoma brzo te je 80-godišnjakinja bila adekvatno zbrinuta. U reanimaciji je ključno prvih nekoliko minuta, stoga je najveći faktor u spašavanju bila brza reakcija djevojčice.

– Došla je Hitna pomoć, oni su reagirali, dali su joj adrenalin dok nisu našli stabilniji puls kako bi je odveli u bolnicu. Milica je cijelo vrijeme bila s njima i pomagala im što god je trebalo. Spomenuli su da je prva pomoć izuzetno bitna, kao i da se reanimacija izvodi u prvih nekoliko minuta zbog srčanog mišića. Sve je to ona radila dok nisu došli – kazala je ponosna majka, otkrivši da je djevojčica volonterka Crvenog križa nepunih godinu dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba