Okupilo se 20 polaznika u dva obrazovna programa

Startala prva generacija “HEALTH IT AKADEMIJE”, novog programa Poduzetničkog centra Krapinsko – zagorske županije

Objavljeno: 03.11.2022. zagorjeinternational

Novi program Poduzetničkog centra Krapinsko – zagorske županije, “HEALTH IT AKADEMIJA”, ove je srijede započela u inkubatoru Krapinsko – zagorske županije međusobnim upoznavanjem partnera, polaznica i polaznika edukacija za IT konzultante za medicinsku informatiku i JAVA programere rješenja za zdravstvenu industriju. 

Kick-off Health IT Akademije

Prva generacija polaznica “HEALTH IT AKADEMIJE” okupila je 20 polaznika i polaznica u dva obrazovna programa koji će u narednih pet mjeseci upoznavati sa zdravstvenom industrijom, njezinim problemima, mogućnostima i prilikama, te će razrađivati svoja poduzetnička rješenja. Osim stjecanja teoretskih znanja, polaznici će usko surađivati sa zdravstvenim ustanovama u Krapinsko – zagorskoj županiji i vodećim tehnološkim tvrtkama iz Hrvatske kako bi svoje novo radno mjesto pronašli u ovom sustavu, ili pak – pokrenuli vlastiti biznis. 

Pametna specijalizacija kroz Health IT akademiju

HEALTH IT AKADEMIJA” nastala je kao odgovor na specijalizaciju Krapinsko – zagorske županije u sektoru zdravstvene industrije što je definirano i Planom pametne specijalizacije Sjevera Hrvatske, stoga je Poduzetnički centar KZŽ početkom ove godine oformio i digitalni inovacijski ‘hub’ za zdravlje i medicinsku informatiku okupivši u partnerstvo preko 20 institucija i tvrtki iz raznih grana zdravstvene industrije (Z-MED).

Ideja HEALTH IT AKADEMIJE” rodila se prije pet mjeseci kada je Poduzetnički centar započeo s prvim aktivnostima – definiranjem programa edukacije, razradom poslovnog modela i identificiranjem prave ciljane skupine. Analizama je utvrđeno da će program prvenstveno biti usmjeren na nezaposlene osobe kojima se želi omogućiti stjecanje novih znanja i pronalazak drugačijeg radnog mjesta. Otvaranjem prijava za sudjelovanje u programu u kolovozu, zaprimljeno je ukupno 46 iskaza interesa iz cijele Hrvatske, a procesom selekcije odabrano je 20 kandidata. 

Edukacija za zanimanje budućnosti

Upravo kroz Akademiju, potiče se primarno nezaposlene osobe da svoje zanimanje potraže u jednoj od djelatnosti budućnosti i time stvore nove prilike svog profesionalnog rasta. “HEALTH IT AKADEMIJA” financira se kroz mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – osposobljavanje na radnom mjestu, putem koje polaznici ostvaruju i naknadu za pohađanje edukacije uz pokriće putnih troškova. 

Praktični dio osposobljavanja, polaznice i polaznici odradit će u suradnji s partnerima – Općom bolnicom Zabok, Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, Klinikom Magdalena, Domom zdravlja Krapinsko – zagorske županije, Hrvatskim Telekomom, CODX, SMARTIS, IN2 grupom. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba