Čestitke našoj ‘kolegici’

Blanka Lozić iz Brezja sa svojih 26 godina u ruci ima čak tri diplome 

Objavljeno: 01.11.2022. zagorjeinternational

Jedna od 10 najboljih studentica Sveučilišta u Zagrebu je Blanka Lozić (26) iz Brezja koja je s prosjekom ocjena 4,9 završila čak tri studija te se danas može pohvaliti titulama magistrice povijesti, magistrice etnologije i kulturne antropologije te titulom magistrice biološke antropologije, piše Medjimurski.hr.

Kroz svoje je fakultetsko obrazovanje prošla ukupno 93 kolegija, a uz to je i marljivo radila preko student servisa, godinu dana i na portalu Medjimurski.hr

Iako sada u ruci drži tri diplome, ispričala je da joj školovanje nije oduvijek bilo prioritet, a iz Graditeljske škole Čakovec je skoro bila izbačena.

– Zadnju godinu srednje škole shvatila sam da mi život propada, da nitko nema povjerenja u mene i da moram nešto poduzeti! Trgnula sam se, počela učiti i dobivati petice – rekla je. 

Kako je otkrila, nikada nije pala niti jedan ispit za cijelog svog studiranja, a na kolokvije je izlazila pa čak i bolesna. 

Jedno je vrijeme studirala na dvopredmetnom studiju, a uz to je i radila. 

– U dvije godine morala sam položiti praktički pet godina studija, kao redovan student. Znala sam dolaziti na faks u 8 ujutro i vraćati se u 8 navečer. Ili, kad sam imala manje predavanja, onda sam radila, pa sam opet došla kući tek navečer, a onda bih se primila učenja – prisjeća se.

Iako voli sve što je završila, najdraža joj je antropologija u koju se zaljubila na prvu. 

Što se pak budućnosti tiče, kaže da želi nastaviti raditi ono što najviše, a to je raditi za dobrobit društva.

– Svaki pojedinac za kojeg napraviš nešto dobro opravdava tvoju svrhu – njezin je moto. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba