Evo kako su to izveli

Trojac kod Zadra reprogramirao aparate za igre na sreću i pokrao više od 100.000 kuna 

Objavljeno: 26.10.2022. VH

Zadarska je policija uhitila troje prevaranata, 39-godišnjakinju, te dva muškarca u dobi od 41 i 51 godinu, zbog sumnje da su reprogramiranjem aparata igara na sreću u jednom automat klubu, isti oštetili za najmanje 100.000 kuna.

Kako su priopćili iz PU zadarske, kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 39-godišnjakinja kao zaposlenica u automat klubu na širem zadarskom području, po prethodnom zajedničkom dogovoru, tijekom kolovoza prošle godine omogućila dvojici osumnjičenika da iz dva aparata za igre na sreću uklone originalne memorijske module te u iste utore ulože prepravljene module, kako bi izmijenili i učinili neuporabljivim originalne računalne podatke, a uz pomoć reprogramiranih memorijskih modula koje je posjedovao i reprogramirao 51-godišnjak. 

Pomoću izmijenjenih računalnih podataka na automatima, policija navodi da je osumnjičena 7. kolovoza prošle godine u dva navrata podigla nepripadajuće dobitke, svaki u iznosu od 20.000 kuna, koje je zadržala za sebe. Također, navode da je 41-godišnjak u studenome prošle godine uz pomoć tako izmijenjenih računalnih podataka na dva aparata za igre na sreću u tri navrata podizao nepripadajuće dobitke veće 64.000 kuna.

– Temeljem Naloga Županijskog suda u Zadru na širem riječkom i biogradskom području, jučer su provedene pretrage doma i drugih prostorija te vozila koje osumnjičeni koriste, gdje su pronađeni i oduzeti predmeti kaznenog djela – kažu iz PU zadarske. 

Zbog sumnje da su počinili sedam kaznenih djela računalne prijevare, protiv uhićenog trojca su nadležnom državnom odvjetništvu podnesene kaznene prijave, dok je protiv 51-godišnjaka podnesena još i kaznena prijava zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela ‘zlouporaba naprava’. Svi su jučer u večernjim satima predani u pritvorsku jedinicu. 

Foto: PU zadarska

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba