Potrebna promjena

Evo koji znakovi ukazuju da je vrijeme da promijenite posao

Objavljeno: 22.10.2022. zagorjeinternational

Ako se dvoumite, da li je vrijeme da potražite novi posao, evo nekoliko znakova koji možda ukazuju da je zaista vrijeme za odlazak, ako se prepoznajete u njima.

Kako piše City Magazine, a prenosi N1, preveliki stres je jedan od razloga jer ako ste često nesretni i osjećate neugodu pri samoj pomisli da trebate ići na posao, možda je zaista vrijeme da počnete tražiti nešto novo. Stres negativno utječe na vaše fizičko i mentalno zdravlje i zato ga ne smijete shvatiti olako.

Još jedan znak koji bi vas mogao potaknuti da pokušate pronaći novi posao je nezadovoljstvo plaćom. Ako smatrate da vaš poslodavac ne cijeni dovoljno vaš rad, a vi imate dojam da biste negdje mogli zaraditi više, možda je vrijeme da pokušate to i ostvariti.

Ako vam se čini da ne možete više napredovati na svom trenutnom poslu, kako po pitanju vašeg profesionalnog statusa u hijerarhiji kompanije, tako i po pitanju razvoja vaših vještina.

Ako se ne osjećate poštovanim od strane svog šefa ili kolega, ako vas stalno zaobilaze kada se dodjeljuju unapređenja ili ako osjećate da se vaše ideje i doprinos ne cijene dovoljno, jako je dobar razlog za odlaskom jer poštovanje i uvažavanje su ključni faktori na svakom radnom mjestu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba