Zagorska policija provodi pojačani nadzor u prometu

“Prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila – tragedija se može dogoditi u trenu“

Objavljeno: 21.10.2022. zagorjeinternational

Danas policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske provode pojačani nadzor brzine kretanja vozila na zagorskim prometnicama, a pojačani nadzor brzine nastavit provoditi i tijekom vikenda. Osim brzine, pojačano će kontrolirati i upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, korištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, korištenje mobitela i nadzor ostalih prometnih prekršaja.

-Nazor se provodi u cilju smanjenja prometnih nesreća uslijed nepropisne brzine kretanja vozila, podizanje veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. Nadzor prometa obavljat će se na većem broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti uključit će se maksimalni raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, kao što su uređaji za nadzor brzine, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i drugo – rekli su iz PU krapinsko – zagorske.

-Apeliramo na sve sudionike u prometu, ne precjenjujte svoje iskustvo, prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život,  poštujte ograničenja brzine kretanja vozila, brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujte i pridržavajte se svih prometnih propisa kako biste zaštitili sebe i sve druge sudionike u prometu – poručili su iz PU krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba