Horor priča o problematičnoj 64-godišnjakinji zbog koje je umalo izgorjela cijela zgrada

˝Rekao da će ona nas sve jednog dana zapalit i evo dogodilo se. Njezin je stan pun smeća, a ona se znala grijati u stanu na otvorenom plameniku˝

Objavljeno: 15.10.2022. zagorjeinternational

Jučer oko 13 sati na Maksimiru u Ulici Metela Ožegovića, iz za sada neutvrđenog razloga izbio je požar u stana 51-godišnjakinje koji koristi 64-godišjakinja. Kako je priopćila policija, u vrijeme požara u stanu nije bilo osoba, a požar su ugasilo 14 vatrogasca. Ovaj je slučaj istražio portal Zagreb.info. U članku stoji kako ovaj slučaj otkriva dubok društveni problem glavnog grada Hrvatske.

Naime, požar je izbio u stanu psihički rastrojene starije gospođe koja se prema riječima prestravljenih susjeda već godinama nije u stanju adekvatno brinuti sama o sebi. O tome govore riječi susjeda Marina Lisjaka koji živi u stanu ispod stana navedene gospođe.

– Bilo me strah. Srećom, požar se nije proširio. Tako da je samo emocionalna trauma. Ja sam još prošle godine rekao da će ona nas sve jednog dana zapalit i evo dogodilo se. Nadao sam ipak se da se to neće dogoditi. Kad mi je cura javila da stan gori nekako je bilo ˝a evo napokon se dogodilo˝, a ne, ˝ajme meni zgrada gori˝. Sad je sve gotovo i, Bogu hvala, nitko nije umro. Osim mačaka možda – ispričao je.

– Njezin je stan pun smeća, a ona se znala grijati u stanu na otvorenom plameniku. U kuhinji koja je bila puna smeća. Taj stan je pun smeća. Policija ga je zapečatila. Ona je inače zaštićeni najmoprimac. Ja sam vlasnica tog stana koji je gorio, a ona je naslijedila od djeda i bake stanarsko pravo. Ona nije u stanju brinuti se o sebi i susjedi koji su vidjeli te njene neke čudne navike su se javljali centru i govorili da ona ne može živjeti sama. Ona nije u stanju kuhati, ne može se brinuti o sebi, ali kako ima mirovinu nije dobila pravo da joj se donose obroci – ispričala je potresena vlasnica.

– Cijela zgrada je bila u strašnom smradu. Tu su dolazili njezini prijatelji alkoholičari. Ona je skupljala plastične boce pa je stubište bilo puno boca od pive. Nekoliko puta smo obavještavali socijalnu službu da je ta gospođa opasna za okolinu. Mi smo govorili tu će izbiti neki požar, tu će se dogoditi neka nesreća. Moglo se dogoditi da i ona izgori. Taj stan je kompletno pun smeća. Ona je imala pet mačaka. Jedna mačka je crkla prije tri dana i ostala unutra i raspadala se. Dakle to je katastrofalna situacija i više puta smo o svemu tome obavještavali socijalnu službu – rekao je drugi susjed.

– Sada se opet pitamo hoće li se netko pobrinut za tu ženu ili će se ona vratit u taj stan. Ak se ona vrati možemo opet gorit. Trebalo bi se brinuti za nju, ona ne može samostalno živjeti jer je opasna za sebe i okolinu – kazao je treći.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba