Za 23 turističke manifestacije u Međimurju dodijeljeno 250.000 kuna

Župan Posavec: Kroz manifestacije najbolje promoviramo naše vrijednosti, prirodne ljepote i baštinu

Objavljeno: 04.10.2022. VH

Turistička zajednica Međimurske županije ove je godine osigurala 250.000 kuna za 23 manifestacije s ciljem unaprjeđenja i obogaćivanja turističke ponude Međimurja i razvoja sadržaja koji doprinose povećanju broja noćenja, produljenju boravka gostiju i jačanju snage brenda međimurskog turizma.

Radi se o potporama turističkim manifestacijama koje se u ovoj kalendarskoj godini odvijaju na prostoru županije, a ugovore su korisnicima uručili direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula i župan Međimurske županije i predsjednik TZ Međimurske županije Matija Posavec. 

Promocija identiteta

– Prema istraživanju koje smo proveli 2019. godine, za čak 23 posto naših gostiju jedan od glavnih motiva dolaska u Međimurje je sudjelovanje ili posjet nekoj od naših manifestacija. Za sada smo u ovoj godini zabilježili više od 2000 noćenja registriranih tijekom manifestacija, dok se PR efekt množi s par milijuna kuna – istaknuo je Grula.  

Župan Posavec dodao je da je ponosan što svaka međimurska općina i svako mjesto nastoji promovirati identitet svoga kraja što se najbolje vidi kroz raznovrsne prijave na potpore koje su stigle iz svih dijelova Međimurja.

– Uloga Turističke zajednice te lokalne i regionalne samouprave je u jačanju smještajnih kapaciteta i kreiranju atraktivne turističke ponude i sadržaja, što se u Međimurju provodi putem bespovratnih turističkih potpora. Istodobno, nastojimo zaštititi sve prirodne, kulturne i enogastronomske vrijednosti koje se najbolje promoviraju širem krugu ljudi putem manifestacija – kazao je župan Posavec.

Dobitnici potpora 

Dodjela potpora održana je u prostorijama Boksačkog kluba Čakovec, koji je jedan od korisnika potpore, i to za organizaciju Pojedinačnog prvenstva države u boksu za mlade kadete. Potpore su dodijeljene i za Međunarodni rukometni turnir ‘Pozoj cup’, zatim za manifestaciju ‘Jazz u vinogradu’, za manifestaciju ‘Urbanovo’, organizaciju izbora Miss sporta 2022., za događaj ‘Fletni i stekli’, za Festival balona na vrući zrak koji je oduševio posjetitelje krajem kolovoza, za organizaciju Velike nagrade Čakovca, manifestaciju ‘Ljeto uz Muru 2022.’, 7. Međunarodni ‘Zrinski Art festival’, ‘HOG RACE Festival’, Koncert Klasične glazbe u Zmajevom vrtu, 14. ‘Trash&Burn – miting američkih automobila’, 24. Međunarodni nogometni turnir ‘Međimurec U14’, 5. ‘Gorički trail’, Prvomajsku biciklijadu u Prelogu te za manifestaciju ‘Lov na zlatarski prsten’ u organizaciji Moto nautičkog kluba ‘Vidovski zlatari’. Potpore su dodijeljene i manifestacijama koje će se održati do kraja godine, a to su ‘Martinje u Svetom Martinu na Muri’, ‘Advent u gradu Zrinskih 2022.’, ‘Dani zahvalnosti u Nedelišću’ i ‘Best stay event’. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter