Projekt sufinanciran iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH

U Zlatar Bistrici završena sanacija opasnih mjesta – nova regulacija prometa u Ulici Mirka Buntaka i Sportskom prolazu

Objavljeno: 04.10.2022. zagorjeinternational

Općina Zlatar Bistrica dovršila je, iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, projekt Sanacije opasnih mjesta – nove regulacije prometa u Ulici Mirka Buntaka i Sportskom prolazu.

-Projektom su izvršeni radovi na izmještanju glavnog ulaza u Osnovnu školu iz Ulice Vladimira Nazora u Ulicu Mirka Buntaka koja je novom prometnom regulacijom prenamijenjena u jednosmjernu ulicu, u kojoj je predviđen prostor za kratko zaustavljanje i parkiranje vozila radi iskrcavanja i ukrcavanje polaznika i posjetitelja škole, postavljeni su sigurnosni stupići ispred pekare i nasuprot ulaza u školu da se onemogući nepropisno parkiranje i zaustavljanje vozila koji time ugrožavaju sigurnost djece i drugih sudionika u prometu, postavljeni su sigurnosni stupići ispred općinske zgrade i Konzuma čime se onemogućilo nepropisno parkiranje vozila na nogostup, postavljeno je kućište kamere za nadzor brzine u Ulici Vladimira Nazora – rekli su iz Općine.

Kako su pojasnili iz Općine, svi radovi izrađeni su sukladno Prometnom elaboratu izrađenom od tvrtke Pismorad d.o.o. čija je izrada također sastavni dio navedenog projekta. Ministarstvo unutarnjih poslova sufinanciralo je projekt u iznosu od 83.753,25 kuna, a ukupna vrijednost projekta iznosi 116.072,50 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba