Iduće nedjelje u Festivalskoj dvorani u Krapini

Rezervirajte datum, bliži se top večer uz tambure i super goste

Objavljeno: 02.10.2022. zagorjeinternational

Iduće nedjelje u Festivalskoj dvorani u Krapini održat će se koncert ˝Svijet i tambura˝. Projekt je to Kulturno umjetničkog društva Mihovljan započet 2016. godine.

Koncert započinje u 19 sati, a u programu sudjeluju: Lucija Jelušić, Lucija Job, Hrvoje Funda, Mario Plantak, Filip Mikša, Adalbert Turner (Juci), Zagorje Brass Quintet i Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan.

Uz Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan sudjeluju i izvođači drugih instrumenata čime se postiže svestranost u zvuku, odnosno jedna simfonijska orkestralna dimenzija. Posebnost festivala je svestranost repertoara – od klasike, filmskih tema, evergreena, rocka i bluesa, pa do poznatih tamburaških instrumentalnih skladbi, kao i umjetničkih skladbi pisanih za glas i tamburaški orkestar.

Cilj Tamburaškog orkestra KUD-a Mihovljan je ovim festivalom promovirati tamburu kroz sva glazbena područja radi njezinih izuzetnih tehničkih i intonativnih mogućnosti, dosegnuti njezinu popularnost i značajnost kao što su to učinili mnogi drugi narodi sa svojim tradicijskim glazbalima.

Ulaz na koncert je slobodan, a ulaznice je moguće rezervirati na broj 098 164 0520 ili putem e-maila [email protected]

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba