Mažoretkinje Dubrovčan, jedna od najaktivnijh udruga s područja Velikog Trgovišća, proslavile svoju veliku obljetnicu u društvu svojih prijateljica

ROĐENDAN ZA PAMĆENJE: Odličan program donio je pregršt emocija i stvorio jedinstveno sjećanje

Objavljeno: 07.09.2022. Marta Čaržavec

Udruga ˝Mažoretkinje Dubrovčan˝ proteklog je vikenda proslavila svoj 15. rođendan. Velika je to brojka koja pokazuje kontinuiran rad udruge koji je rezultirao uspjesima za koje se daleko čuje, što je pak dokaz kako djevojke sa svojim trenericama mnogo ulažu u svoj razvitak čemu u prilog ide i činjenica kako su u samom vrhu Saveza pod kojim djeluju. Ne treba posebno napominjati kako jedno mjesto čine njihove udruge i njihove aktivnosti, a ˝Mažoretkinje Dubrovčan˝ svakako su jedna od aktivnijih udruga koja je pravi primjer promocije svoje općine, ali i županije.

Program koji su pripremile povodom svog rođendana, zajedno sa svojim prijateljicama mažoretkinjama, mnoge je natjerala da zacupkaju u ritmu, a sigurni smo kako su mnogi od uzvanika svojim domovima ponijeli pregršt emocija, ali i jedinstveno sjećanje.

Cijeli je program započeo svečanim defileom s ukupno 150 mažoretkinja, a uz pratnju puhačkog orkestra POMP kroz centar Velikog Trgovišća gdje ih je vjerno pratila brojna publika. Defile se protegnuo sve do Osnovne škole u čijem se atriju nastavio program u kojem se predstavilo 11 mažoret timova s 29 otplesanih koreografija.

Tijekom programa uslijedila su brojna iznenađenja, a jedno od njih bila je i zajednička koreografija svih 40 plesačica ˝Mažoretkinja Dubrovčan˝ na sportskom terenu uz veliku pažnju publike koja ih je vjerno pratila okom, kamerom i pljeskom.

– Ta je koreografija koju su osmislile naše trenerice uvježbana u samo dva tjedna. Nakon savršeno usklađene koreografije sve djevojke, a i njihove trenerice zasluženo su primile zlatne medalje. Nakon tog iznenađenja uslijedila je zajednička fotografija mažoretkinja, čašćenje, ali i sportske igre gdje su djevojke odigrale razne tradicijske igre i pritom se odlično zabavile – ispričala nam je predsjednica udruge Valentina Večerić-Gorupić.

U opuštenoj atmosferi druženja s timovima i gostima uslijedilo još jedno veliko iznenađenje, rođendanska torta koja je bila rođendanski poklon predsjednice svim članicama udruge.

– U večernjim satima zabavljala nas je grupa Missters koja je oduševila prisutne bogatim repertoarom pjesmama uz koje se orila pjesma pod šatorom, a pao je i slavljenički ples. Uistinu je bilo lijepo vidjeti publiku u velikom broju s ozarenim licima – rekla je na kraju Večerić-Gorupić.

Veliki su rođendan svojim dolaskom uveličali i načelnik općine Veliko Trgovišće Robert Greblički, načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja i ravnateljica Osnovne škole Veliko Trgovišće Diana Duk-Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba