Evo i što je točno pobudilo sumnju u ovom slučaju

Poznati detalji kako su Škugor i suradnici oštetili INA-u za više stotina milijuna kuna

Objavljeno: 27.08.2022. zagorjeinternational

Prema sumnjama istražitelja, privedena petorka koju čine direktor Sektora trgovine prirodnim plinom u INA-i Damir Škugor, njegov otac, vlasnici tvrtke OMS upravljanje, poduzetnik Goran Husić i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak, te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić, je unazad dvije godine, otkako traje globalna, za više stotina milijuna kuna oštetila INA-u. 

Istražitelji sumnjaju da je sve bilo planirano, a glavnu je riječ imao Škugor, piše Jutarnji list. On je s tvrtkom OMS ulaganje, čiji su vlasnici Josip Šurjak i Goran Husić, zaključivao ugovore o prodaji plina koji su bili izrazito povoljni za kupca, ali jako štetni za INA-u. U tome je, prema sumnjama istražitelja, sudjelovala i uhićena Ratkić. 

Kupac plina, odnosno tvrtka OMS ulaganje, spomenuti je kupljeni plin dalje prodavala po tržišnim uvjetima ostvarivši pritom enormnu zaradu koja zasad još nije utvrđena, ali se vjeruje da se radi o stotinama milijuna kuna. 

Primjerice, tvrtka je 2021. godine ostvarila bruto dobit od 144 milijuna kuna. Tu su dobit, smatra se, podijelili, a jedan je dio završio i na računu Škugorova oca, inače umirovljenika. 

Upravo je taj detalj bio ključan Uredu za sprječavanje pranja novca i pobudio je sumnju u nečiste radnje. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba