U suradnji Policije i USKOK-a

JUTROS POČELA UHIĆENJA DILJEM HRVATSKE: INA nezakonitim radnjama oštećena za oko 100 milijuna kuna? 

Objavljeno: 27.08.2022. zagorjeinternational

USKOK i Policija jutros su krenuli s još jednom velikom akcijom uhićenja, piše Jutarnji list. Prema neslužbenim informacijama, uhićeno je nekoliko osoba na području Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije, a navodno se radi o kaznenim djelima zlouporabe i pranja novca na štetu INA-e.

Istražitelji sumnjaju da je INA u tim nezakonitim radnjama oštećena za oko 100 milijuna kuna. 

Jutarnji list neslužbeno doznaje da se radi o poslovima povezanim sa segmentom trgovine prirodnim plinom.

Index.hr piše kako se, neslužbeno, pretresi i uhićenja odvijaju u Splitsko – dalmatinskoj, Šibensko – kninskoj i Osječko – baranjskoj županiji te u Gradu Zagrebu.

Večernji list neslužbeno doznaje da su među uhićenima direktor Službe trgovine prirodnim plinom u INA-i Damir Škugor i šef HOK-a Josip Šurjak. Neslužbeno, Šurjak je suvlasnik tvrtke i Škugorov prijatelj pa su njih dvojica dogovorila da se spomenutoj tvrtki proda plin po izuzetno niskim cijenama. Plin koji je po tako niskim cijenama kupila tvrtka u Šurjakovom suvlasništvu kasnije je po višestruko većoj cijeni prodan nekoj stranoj tvrtki. U toj transakciji INA je oštećena za oko 100 milijuna kuna, a taj novac je sjeo na račun člana obitelji jednog od osumnjičenika, koji je k tome umirovljenik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba