Na igralištu OŠ Krapinske Toplice održane 21. Sportske igre učenika

Natjecali se u mnogobrojnim sportovima, a policijski službenici PU krapinsko – zagorske razgovarali s njima o zdravim stavovima prema životu

Objavljeno: 14.07.2022. zagorjeinternational

U srijedu je održano službeno zatvaranje 21. Sportskih igara učenika koje su održane u Krapinskim Toplicama na igralištu Osnovne škole. Okupio se veliki broj mladih s područja Krapinsko – zagorske županije koji su se natjecali u finalu mnogobrojnih sportova- mali nogomet, odbojka, tenis, rukomet, ulična košarka i badminton.

Sportske igre učenika organizirane su od strane Društva sportskih igara učenika Krapinsko-zagorske županije, a manifestaciji se priključila i Policijska uprava krapinsko-zagorska s prezentacijom niza svojih preventivnih aktivnosti. Predstavnici Policijske uprave krapinsko-zagorske, policijski službenik za prevenciju Željko Lež i policijska službenica za odnose s javnošću Marijana Mužar, djeci koja su bila sudionici igara, pripremili su informativno-edukativni kutak gdje su se mogla informirati te saznati kako se prijaviti na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova i postati hrvatski policajac/policajka – natječaj za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, te natječaj za upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović“.

-Preventivne aktivnosti također su bile usmjerene promicanju zdravih stilova života i pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na fair play igru, toleranciju i korektno navijanje. Poticanjem djece i mladih aktivnostima koje usmjeravaju prema športu i igri daje veliku podršku jačanju njihovog samopouzdanja i poželjnog načina provođenju slobodnog vremena što je snažno oružje u prevenciji razvoja ovisnosti i drugih nepoželjnih oblika ponašanja – kazali su iz PU krapinsko – zagorske.

Policijski službenici davali su savjete o sigurnoj i propisnoj vožnji, a zainteresirani su imali priliku koristiti ‘‘pijane” naočale koje simuliraju stanje alkoholiziranosti i stanje pod utjecajem droga. Oni koji su isprobali naočale imali su priliku osjetiti dezorijentiranost, nesigurnost u koraku i smanjene koordinacije koji nastaju zbog konzumiranja alkohola i droga. Kroz razgovore poticali su mlade na zdrave stavove prema životu, pozitivne sustave vrijednosti kao i kulturu ne korištenja sredstava koje stvaraju ovisnost, te usmjeravali i podržavali mlade u kreiranju prihvatljivih modela ponašanja uz naglasak važno je reći „ne“ svakoj vrsti nasilja. Policija na ovaj način nastoji približiti mladima teme koje su značajne za njihovo odrastanje u zdravom i sigurnom okruženju.

– Također je prezentirana i preventivna aktivnost “Biciklirajmo sigurno“ kroz edukaciju mladih o mjerama koje mogu poduzeti kako ne bi bili žrtve krađe bicikla i kako sigurno sudjelovati u prometu. Mladi, budimo odgovorni u igri i sportu. Uvijek i u svemu budimo odgovorni – kazali su iz PU krapinsko – zagorske.

foto: PU krapinsko – zagorska

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba