“KAVA S GRADONAČELNIKOM“ I GOSTIMA: Mladi Donjostubičanci postavljali pitanja vezana uz volontiranje u Hrvatskoj i inozemstvu

“Ovo je jedinstvena prilika mladima da dođu, pitaju što ih zanima i da se čuje njihov glas“

Objavljeno: 13.07.2022. Valentina Cigula

Mladi Donjostubičanci su u ponedjeljak ponovno imali priliku družiti se s gradonačelnikom Nikolom Gospočićem, na “Kavi s gradonačelnikom“, koja se održava u sklopu europskog projekta “Europe Goes Local“, kojim se nastoji podržati prepoznavanje, provedbu i poboljšanje kvalitete rada s mladima kao dio lokalne politike prema mladima u skladu s načelima Europske povelje o lokalnom radu s mladima, učiniti europsku dimenziju integralnim dijelom rada s mladima na lokalnoj razini, pridonijeti razvoju rada s mladima u okviru Europske agende za rad s mladima te Bonskog procesa. Na razini Republike Hrvatske, projekt provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

 Ovog puta na “Kavi s gradonačelnikom“ na kojoj se razgovaralo o volontiranju u Hrvatskoj, ali i inozemstvu, osim od gradonačelnika, mladi su informacije mogli dobiti i od gostiju – članica Udruge Mreže Zagor, volontera Erkina Dumana iz Turske i Marije Gebert koja je volontirala u Italiji.  

Kako je otkrila voditeljica projekta, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Silvija Knezić Vrhovec, Gebert je mladima ispričala što je radila i naučila u Italiji te kako se uopće odlučila na desetomjesečno volontiranje, dok je Duman koji boravi u Zaboku, gdje održava tečajeve turskog i francuskog jezika, pozvao mlade da se odazovu na tečajeve.

– Mladi koji su bili zainteresirani postavili su pitanja volonterima. Zanimalo ih je kako se prijaviti za volontiranje, što su kolegice iz Udruge Mreže Zagor, kao institucije koja ima akreditaciju za slanje ljudi na volontiranje u inozemstvo, malo pojasnile. Gradonačelniku su postavljali pitanja vezana uz mogućnost volontiranja na području grada, a zanimalo ih je i da li postoji neka mogućnost nagrađivanja volontera – kazala je Knezić Vrhovec.

Do kraja godine planiraju se održati još dva druženja gradonačelnika s mladima, na kojima će se razgovarati o poticanju razmjene znanja te društvene i kulturne afirmacije te kreativnosti kod mladih, dok se na prvom druženju razgovaralo o tome kako mladi u zajednici provode svoje slobodno vrijeme.

– Mladi imaju mogućnost doći i pitati gradonačelnika kao donositelja odluka na području grada, sve što ih zanima vezano uz teme koje ih se tiču. To je jedinstvena prilika mladima da dođu, pitaju što ih zanima i da se čuje njihov glas. Smisao projekta je upravo u tome da im se olakša komunikacija s donositeljima odluka -poručila je Knezić Vrhovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba