Hitna u tom podneblju ovih dana ima pune ruke posla zbog bliskih susreta ljudi sa zmijama

E, TO JE PEH! Ugrizla je riđovka, a onda šok među nogama – još je stala i na poskoka

Objavljeno: 27.06.2022. zagorjeinternational

Hitna pomoć na Trebinju u istočnoj Hercegovini ovih dana ima pune ruke posla i to zbog zmija koje su neobično aktivne ove godine pa su ugrizi česti, prenosi Dnevno. U proteklim su danima imali čak tri intervencije zbog ugriza zmija otrovnica, a radilo se o vrstama riđovka (lat. Vipera berus) i poskok (lat. Vipera ammodytes).

Najopasnija situacija je bila sa ženom koju je ugrizla riđovka. Hitna pomoć dobila je dojavu da je stariju ženu ugrizla riđovka te da pacijenticu kamionom voze prema mjestu Plani Dvori. Hitna pomoć se uputila onamo da dočeka nesretnu ženu, javlja Dnevni Avaz.

Međutim, kad je ekipa Hitne pomoći stigla do kamiona, žena je, izlazeći iz vozila, slučajno nagazila na poskoka pa je počela vrištati.

Ekipa Hitne pomoći je u prvom trenutku pomislila da je u pitanju halucinacija zbog djelovanja otrova prve zmije, ali su ubrzo shvatili da se radi o poskoku, jer je zmija prošla kroz noge liječnika koji je vodio tim hitne pomoći.

Ženu poskok, srećom, nije ugrizao što bi, kako kažu liječnici, bilo vrlo opasno po život. Liječnici naglašavaju da se, ukoliko dođe do ugriza zmije otrovnice, odmah pozove Hitna pomoć te da se otrov ne isisava. Također kažu da je, srećom, na ovim područjima jako mali postotak smrtnih ishoda zbog ugriza zmija otrovnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba