Na novoizgrađenom Sportskom centru u Velikom Trgovišću održane pete po redu Kid's athletics igre

Od šest ekipa u šest disciplina pobjedu odnijele “Divlje bebe” iz AK Zabok

Objavljeno: 27.06.2022. zagorjeinternational

Protekle su subote na novoizgrađenom Sportskom centru u Velikom Trgovišću održane pete po redu Kid’s athletics igre AK Zabok, natjecanje u atletici po programu svjetske atletske federacije (“World athletics”) koje je prilagođeno uzrastu limača.

Pokrovitelji natjecanja su Sportska zajednice Krapinsko – zagorske županije, općina Veliko Trgovišće i AK Zabok. Natjecanje je otvorila dopredsjednica SZ KZŽ Sanja Tuđa, a sudjelovalo je šest ekipa iz Krapinsko – zagorske županije koji su se nadmetali u šest različitih disciplina – skok u dalj, sprint s preponama, bacanje medicinke, bacanje vortexa u metu, “formula1” – poligon utrka, i sportsko hodanje.

Pobijedila je ekipa “Divlje bebe” iz AK Zabok u sastavu Lara Tuđa, Franka Herceg, Vita Đurđević, Karlo Gradišek, Blaž Grabušić i Matej Ciglar. Na drugom mjestu bila je ekipa “Narančasti Rudolfi” iz AK Rudolf Perešin iz Gornje Stubice u sastavu Dore Carek, Marte Haus, Jane Lešković, Petra Leškovića i Marka Ciglara (AK Zabok). Treće mjesto osvojila je ekipa “Brzi i žestoki” iz AK Zabok u sastavu Dore Šuper, Ive Tomek, Barbare Futivić, Mateja Markovića i Gabrijela Bulugme. Na četvrtom mjestu bila je ekipa “Žuti Rudolfi”, peto mjesto zauzela je ekipa “Žestoki vlakići”, a šesti su bili “Skakači”.

Svi natjecatelji nagrađeni su učesničkim medaljama i neizostavnim sladoledom, a tri prvoplasirane ekipe dobile u unikatne plakete.

– Zahvaljujemo svima koji su donacijama doprinijeli kvaliteti natjecanja, prije svega tvrtci “Phoenix metali” i “Elektroprotekt Lež” te općini Veliko Trgovišće koja je ustupila prekrasne terene njihovog sportskog centra. Već sada se pokazuje da investicija ovakvog tipa uveliko potiče mlade na bavljenje sportom i doprinosi kvaliteti života građana te može biti primjer svim ostalim mjestima i gradovima naše županije u kojoj gotovo da nema upotrebljive atletske infrastrukture i jedna je od dvije u Hrvatskoj koja nema atletsku tartan stazu. Naravno zahvale i svim roditeljima, našim volonterima (voditeljima ekipa i sucima) bez kojih ne bi bilo moguće održati ovo specifično natjecanje, i naravno velike čestitke malim atletičarima  zalaganju i odličnim rezultatima – poručuju iz AK Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter