Najbolji učenici dobili su jedinstvenu skulpturu “Newtonovu jabuku”

Zagorski školarci dobitnici Oskara znanja u područjima fizike, povijesti, engleskog jezika, tehničke kulture, astronomije i glazbe

Objavljeno: 24.06.2022. zagorjeinternational

Nakon dvije godine online dodjele Agencija za odgoj i obrazovanje s veseljem je najavila ovogodišnju dodjelu Nagrade Oskar znanja učenicima pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2021./2022. koja je proteklog tjedna održana u Zagrebu.

Ove je godine prestižne nagrade dobilo ukupno 353 učenika osnovnih i srednjih škola, pobjednici državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu, te 40 učenika koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama, od kojih su neki stigli i u Zagorje.

Oskare za najbolje rezultate iz fizike, za eksperimentalni rad ˝Mjerenje brzine rotacije zemlje optičkim interferometrom˝ osvojili su učenici Srednje škole Zlatar Blaž Stužić i Teodor Gregorić, zatim učenik SŠ Krapina Velimir Martinez za prvo mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika te učenik iz zabočke Gimnazije Gabrijel Kučko za prvo mjesto iz povijesti.

U kategoriji osnovnoškolaca, za prva mjesta na 64. natjecanju mladih tehničara Oskare su dobili Emanuel Kovačić iz OŠ Ljudevita Gaja Mihovljan i Leon Usmiani iz OŠ Oroslavje, zatim Lovro Barlović iz OŠ Veliko Trgovišće za prvo mjesto iz astronomije i Viktor Bolšec učenik Osnovne glazbene škole Lobor za najbolje rezultate na glazbenom natjecanju, u kategoriji harmonika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba