Konačno je krenuo ZUK

Nemate plan za subotu? Posjetite Zabok – čekaju vas zaista odlična događanja

Objavljeno: 03.06.2022.

Iako su organizatori imali brojne poteškoće u realizaciji uzrokovane nepovoljnim vremenskim uvjetima uspjeli su se pronaći novi termini čime se događanja odvijaju s poznatom manifestacijom HGF.

Miron Milić započeo je izradu murala na zgradi Regeneracije u Ulici mladih čime je otvoren ovogodišnji ZUK, a taj dio događanja traje još danas. Već u subotu od 12 do 20 sati Tihomir Krklec Afrika u zgradi Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok izradit će mural, ali i održati školu grafita.

S početkom u 16 sati, u reGARDEN održat će se pet friendy festival ˝Art šapa˝ koji je zamišljen kao druženje sa šapicama i volonterima uz prikupljanje donacija, a u suradnji sa skloništem za napuštene životinje ˝LUČ Zagorja˝. Tu će biti i foto kutak gdje će se posjetitelji moći fotografirati sa svojim ljubimcima ili psima iz skloništa ˝LUČ Zagorja”, ispred kulise koju su izradili učenici drugog razreda ŠUDIGO-a, smjer grafički dizajn Lucija Gregurić, Lana Grgić, Leonardo Kamenečki, Franciska Kuna, Katja Kuzmić, Dora Mihovilić, Nika Munđar, Paula Petrač, Ela Štefek uz profesoricu mentoricu Anušku Alfirević.
Istovremeno, održat će se i ˝Art tržnica˝ na kojoj će umjetnici na štandovima izložiti svoje proizvode, radove, slike, instalacije…. A izlažu Cityartstudio by Maja Vukina Bogović uz oslikavanje lica, Avi by Iva Karla Habus uz izložbu, Dra’n’gulie by Dragica Kantoci, Afinger by Dora Srebačić, Besni.art by Mario Mikulec, Mua art by Zvjezdana Horvatić i UZ Plavi Trnac. Isti dan, s početkom u 23 sata, a nakon HGF-a, kao after party održat će se koncert reggae benda ˝One dread˝. Posjetitelji će imati prilike probati i craf pivo.

Organizator ovog projekta je Pučko otvoreno učilište Zabok odnosno Gradska galerija Zabok, a partneri u projektu su Grad Zabok, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te udruge Regenerator i Mraz.
Ciljevi programa ZUK razvijanje su kulturnog turizma u Zaboku zajedno s razvojem urbanih sadržaja, predstavljanje potencijalnih atraktivnih lokacija, povezivanje pojedinaca, udruga, ustanova u kulturi, poslovnih objekata, institucija, lokalne vlasti i lokalnog stanovništva i obogaćenje vizualnog identiteta Grada urbanim sadržajem te implementacija multimedijalnih i tehnoloških sadržaja u kulturnom izričaju.

Zajedničkom suradnjom na ovom projektu, podiže se nivo kulturnog života grada Zaboka, utječe se na povećanje broja posjetitelja različitih kulturnih događanja te se potiču različite kulturne i društvene aktivnosti. Razvijen je program na otvorenom s ciljem aktivacije mladih i njihovog sudjelovanja u kulturnom životu Zaboka dok će murali ostaviti trajnu umjetničku vrijednost u vizuri samog grada.

Sama manifestacija planira se u kontinuitetu provodit svake godine te se svake godine grad namjerava obogatiti novim muralom kako bi kroz određeno vrijeme postao svojevrsna galerija na otvorenom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba